Freescale România și-a propus, anul acesta, să ajute copiii din programele United Way să își descopere noi abilități prin jocul de șah și să demonstreze, astfel, că performanța are nevoie doar de o șansă pentru a se dezvolta.

Astfel, 25 de copii au descoperit secretele șahului pe parcursul a 16 lecții, alături de angajații voluntari și de antrenorii de la Asociația Clubul Sportiv Master Mind București și s-au pregătit intens pentru competiţia finală găzduită de Freescale, „Duelul minții”. Copiii sunt beneficiari ai Centrului Comunitar Ghencea, unul dintre partenerii United Way în derularea programului “Învață să reușești”, care luptă împotriva abandonului școlar în comunitățile sărace.

Cei 9 câștigători ai concursului au fost premiați cu diplome, trofee, seturi și cărți de șah, iar toți copiii au primit cadou un set de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru iarnă și au luat prânzul împreună cu voluntarii și invitații.

„Este o iniţiativă lăudabilă, o mare bucurie şi un gest deosebit de a susţine copiii să înveţe şah. Cei care ajung să se îndrăgostească de şah devin oameni mai lucizi, mai calculaţi, mai puţin impulsivi şi mai calzi, pentru că reuşesc să empatizeze cu celălalt jucător. Aceşti copii au prins apetitul şahului şi fi minunat ca această iniţiativă să meargă mai departe”, ne-a spus Marele Maestru Internațional Constantin Ionescu, prezent la eveniment.