United Way România a contribuit recent la elaborarea “Ghidului de investiții în comunitate” lansat de Camera de Comerț Americană în România (AmCham România). Documentul își propune să constituie un instrument util pe care companiile active pe piața din România să îl poată utiliza pentru a-și defini și implementa cu succes politica de implicare în comunitate. Ghidul are la bază cele mai bune practici în materie ale membrilor AmCham România și ale unora dintre cele mai mari companii din lume, recunoscute pentru implicarea lor socială.

Din ce în ce mai multe companii încep să înțeleagă și să își asume consecințele faptului că sectorul economic funcționează într-un mediu social, dezvoltarea pe2015-10_AmCham_Ghid de Investitii in Comunitate termen lung a primului fiind în strânsă legătură cu sănătatea celui de-al doilea. Altfel spus, companiile nu pot prospera într-o societate care întâmpină dificultăți în a asigura membrilor săi dreptul la o viață decentă.

Ghidul de Investiții în Comunitate prezintă cadrul legal, explică importanța investițiilor în comunitate și oferă date statistice ale acestui fenomen atât la nivel global, cât și în România, conținând deopotrivă o serie de recomandări pentru fiecare pas al procesului de definire și implementare a politicii de investiție în comunitate: de la stabilirea criteriilor, selectarea partenerilor, până la managementul proiectului, monitorizare, evaluare și raportare. De asemenea, ghidul își propune să vină în sprijinul actorilor economici, de la marile companii până la întreprinderi de stat și întreprinderile mici și mijlocii (“IMMuri”), care înțeleg că responsabilizarea socială nu este un cost, ci este o investiție strategică în comunitate, în companie și în angajați.

 

twittergoogle_pluslinkedin