Fundația United Way România a promovat la ediția din acest an a Semimaratonului Internațional București educația în sănătate pentru copiii dezavantajați, pentru a da șansa unui număr de 100 astfel de copii să înceapă să practice un stil de viață sănătos. Cauza din acest an a fundației a fost promovată de realizatoarea tv Carmen Brumă, ea însăși o susținătoare ferventă a alimentației sănătoase și a sportului. Pentru susținerea Fundației și ajutorarea celor 100 de copii, la Semimaratonul Internațional București, alături de Carmen Brumă au îmbrăcat tricourile United Way și au alergat peste 300 de persoane, angajați ai mai multor companii din România, în timp ce alte 100 de persoane au ales să își redirecționeze o parte din taxa de înscriere în competiție către cauza United Way.

Proiectul de anul acesta al organizației încurajează informarea și educarea părinților și copiilor cu privire la importanța unei alimentații echilibrate și a activităților sportive în viața de zi cu zi, asigură mese sănătoase și echilibrate în fiecare zi, echipamente sportive în funcție de nevoile specifice ale copiilor și înscrierea acestora la diverse sporturi, în funcție de aptitudini. România se confruntă de mai mulți ani cu o situație alarmantă în ceea ce privește alimentația și educația sportivă a copiilor: o treime dintre copiii cu vârsta de 8 ani sunt supraponderali și doar unul din zece practică un sport în afara programului de școală. Situația este însă cu mult mai gravă în cazul familiilor dezavantajate unde, din cauza lipsurilor materiale, părinții se află în imposibilitatea de a le oferi propriilor copii orice tip de activități extracurriculare. Din cauza nivelului scăzut de educație și de informare privind sănătatea, alimentația și sportul, jumătate dintre părinți nu sunt nici măcar conștienți de problemele de sănătate ale propriilor copii.

Carmen Brumă, care a acceptat statutul de ambasador United Way România pentru acest an, a alergat în cursa de 21 de km pentru atrage atenția asupra nevoii copiilor dezavantajați de a avea acces la educație în sănătate. Mamă a unui băiețel în vârstă de doi ani, Carmen Brumă a ales să meargă dincolo de rolul ei de pe pista de alergare și să se implice direct în inițiativa de educație și prevenție a United Way România. Astfel, pe 12 mai, Carmen ”a predat” unui număr de 20 de copii dezavantajați din cartierul bucureștean Ghencea o lecție de sport și alimentație sănătoasă.

”Este o bucurie și o onoare pentru mine invitația fundației United Way și sunt convinsă că noi, oamenii mari avem datoria să le predăm copiilor lecțiile pe care noi înșine le-am primit sau le-am experimentat. Mă bucur că am avut ocazia să le explic copiilor cum un stil de viață sănătos combinat cu sportul te poate ajuta să te dezvolți armonios, să capeți încredere în tine și să reușești”, a declarat cunoscuta realizatoare tv.

carmen copii united way

carmen pista alergare

United Way România este una dintre organizațiile asociate Semimaratonului Internațional București. Printre companiile ai căror angajați au alergat pentru cauza educației prin sănătate pentru copiii din familii defavorizate se numără Genpact, Citi, Kinstellar și Central European Financial Services. Dintre acestea, numărul cel mai mare de alergători revine companiei Genpact, cu 250 de persoane înscrise.

Printre cei care au luat startul pe 15 mai în numele United Way România se numără și Steven van Groeningen – Președintele și CEO Raiffeisen Bank, Shibu Nambiar – COO Genpact Europe, Latin America and Africa și Andrei Pogonaru – ‎Partener Central European Financial Services.

genpact runners

genpact runners 2

La Semimaratonul Internațional București, care a avut loc sâmbătă 14 mai începând de la ora 10:30 și duminică 15 mai de la 08.30 în Piața Constituției, au participat aproximativ 14.000 de persoane.

Mai multe imagini de la eveniment aici.