United Way România lansează un parteneriat cu centrul comercial Veranda, prin care vor dezvolta împreună proiecte pentru comunitate, iar fondurile colectate vor fi direcționate către programe de educație, integrare socio-economică și sănătate pentru copii, tineri și vârstnici provenind din medii defavorizate.

“Veranda este un proiect gândit încă de la început ca unul pentru comunitate. Ne dorim să fim complementari zonei Obor, să oferim locuitorilor noi opțiuni pentru cumpărături, dar mai ales să realizăm un spațiu de petrecere a timpului liber alături de prieteni și familie. Astfel, ducem promisiunea noastră față de comunitate mai departe și ne implicăm în realizarea unor proiecte alături de cei de la United Way România, care dezvoltă programe în acord cu viziunea noastră”, a declarat Andrei Pogonaru, dezvoltator al centrului comercial Veranda.

Activitățile vor demara odată cu deschiderea centrului comercial în zona Obor din București, în ultimul trimestru al acestui an, când va fi amplasat și un punct de informare al fundației în mall. De la începutul anului, Veranda s-a implicat deja în două campanii sociale organizate de United Way România. La sfârșitul acestei primăveri, patru membri ai echipei centrului comercial au concurat, alături de alți peste 50 de participanți, la Cursa Cumpărăturilor Caritabile, prin care organizația a asigurat bunuri și alimente în valoare de peste 13.000 de euro pentru 14 familii defavorizate din Capitală și zonele limitrofe. Astfel, Veranda a donat suma de 1.000 de euro în cadrul competiției pentru ca echipa sa să achiziționeze electrocasnice, alimente și produse de igienă pentru o familie cu trei copii, care se confruntă cu probleme de sănătate și lipsuri financiare mari.

Centrul comercial a susținut fundația si la Semimaratonul Internațional București, din luna aprilie, unde membri ai echipei s-au alăturat celor peste 300 de alergători United Way, contribuind la strângerea de fonduri pentru implementarea unui proiect de educație în sănătate și sport pentru copii din medii defavorizate. Printre alergători s-a numărat și Andrei Pogonaru, care s-a aflat la al treilea maraton parcurs în beneficiul fundației și care este membru în consiliul director al United Way România din noiembrie 2014, contribuind la impactul acesteia în comunitate prin resursele și expertiza sa alături de alți 12 directori și CEO de companii. De asemenea, el este și unul dintre membrii Societății Alexis de Tocqueville, care are o tradiţie de 30 de ani şi care reuneşte peste 25.000 de donatori individuali majori ai United Way din toată lumea. Suma donată de Andrei Pogonaru în decursul ultimilor ani pentru programe sociale se ridică la 30.000 de dolari.

Veranda este un centru comercial de proximitate, dezvoltat de Prodplast Imobiliare S.A. în București, în zona Obor, și care va fi inaugurat în T4 2016. Proiectul are o suprafață totală de aproape 30.000 de metri pătrați, incluzând spații comerciale, restaurante, cafenele și o zonă verde de 15.000 mp. Investiția totală pentru dezvoltarea centrului comercial Veranda, proiectat de arhitecții englezi Chapman Taylor și Studio 10M, va ajunge la 60 de milioane de euro.