România a găzduit în premieră, în perioada 28-29 septembrie a.c., evenimentul United Way Roundtable on Philanthropy, care îi reunește în fiecare an pe cei mai importanți donatori și voluntari din lume ce contribuie la programele United Way – una dintre cele mai mari organizații non-profit la nivel mondial.
Deschiderea evenimentului a avut loc joi, 28 septembrie a.c., la București, în prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.
„De mai bine de zece ani, fundația românească United Way continuă să aibă un impact major în comunitățile defavorizate din țara noastră. Activitățile de binefacere pe care le inițiați sau sprijiniți în domenii precum educație, sănătate şi integrare socio-profesională contribuie la îmbunătățirea calității vieții a mii de oameni. În tot acest timp, ați reușit să acordați șansa multor copii și tineri de a-și trăi viitorul frumos, exact așa cum și-l imaginează. Sunteți un model demn de urmat prin faptul că nu uitați să întoarceți o parte dintre beneficii către cei care se află în situații complicate. Generozitatea, bunăvoința și grija față de ceilalți sunt câteva însușiri esențiale care vă caracterizează.” – a transmis Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul deschiderii evenimentului.
The United Way Roundtable on Philanthropy este un forum în cadrul căruia filantropi de elită din întreaga lume se reunesc pentru a împărtăși idei și a dezvolta soluții viabile și durabile la marile probleme globale. Evenimentul de la București a reprezentat o oportunitate unică pentru comunitatea oamenilor de afaceri din România de a întâlni lideri în filantropie din întreaga lume, personalități influente la nivel mondial, care au atins succesul în afaceri și care au resursele și dorința de a promova spiritul carității și a se implica în comunitate.
”Ne bazăm pe parteneriatul cu liderii comunității de business din România și sperăm ca implicarea lor să fie un exemplu pentru toți cei care pot contribui la programele United Way, punându-și la dispoziție timpul, resursele și experiența, pentru a crea o comunitate mai bună. La United Way știm că nicio organizație nu poate rezolva problemele unei comunități de una singură și că este nevoie de fiecare dintre noi – fie că vorbim despre companii, oameni de afaceri, donatori individuali sau organizații – să ne implicăm pentru a crea o schimbare reală și durabilă.”– a declarat Cristina Damian, Directorul Executiv United Way Romania, la finalul evenimentului.
Discuțiile la Masa Rotundă United Way de la București au pus accentul pe diminuarea inegalității economice și sociale, prin îmbunătățirea accesului la educație, servicii de sănătate și venituri pentru un trai decent pentru toți membrii comunității, precum și pe modul în care donatorii individuali și companiile de succes pot contribui la rezolvarea problemelor din comunitate.
Printre vorbitorii la eveniment s-au numărat Brian Gallagher (Președinte și CEO al United Way Worldwide), Michael K. Hyde (Președinte și CEO al Western National Group – SUA și membru al United Way Worldwide Leadership Council), Steven van Groningen (Președinte și CEO Raiffeisen Bank Romania), Theirry de Montbrial (Președintele Institutului Francez pentru Relații Internaționale), Andrei Mihai Pogonaru (Central European Financial Services), Machiel Salomons (Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați) și Taiye Selasi, autoarea best-sellerului Ghana Must Go.
Pentru participanții la United Way Roundtable on Philanthropy evenimentul a fost și o ocazie de a deveni membri ai Societății Alexis de Tocqueville. Înființată de United Way acum mai bine de 30 de ani, Societatea Tocqueville reunește cei mai generoși investitori, care acționează împreună ca un catalizator al schimbării în comunitate. La nivel internaţional, societatea Tocqueville numără peste 25.000 de membri.
Aici galeria foto: