Raiffeisen Bank, partener strategic al Fundației United Way România din 2004, ajută în fiecare an copiii defavorizați să nu abandoneze școala. În 2019, 1060 de copii din medii vulnerabile au fost sprijiniți, prin programele de educație ale United Way România și cu finanțarea Raiffeisen Bank, să își continue studiile.

Educația stă la baza oricărei nații și toți copiii au acest drept, indiferent de mediul în care s-au născut. Cu toate acestea, în România, numai o treime dintre copiii defavorizați termină școala generală*. În viziunea United Way, abandonul școlar nu este doar o problemă a copilului, ci una a întregii comunități. Tocmai de aceea, programul integrat de intervenție Învață să reușești al fundației implică factorii decisivi în dezvoltarea copilului (părinți, profesori, lideri din comunitate și voluntari) să lucreze împreună pentru a preveni abandonul școlar și a asigura accesul la educație de calitate pentru copiii vulnerabili.

Raiffeisen Bank, partener strategic al United Way România, a ajutat și în 2019 copiii din medii defavorizate să nu abandoneze școala și să aibă o șansă la un viitor mai bun. Pe parcursul anului, datorită donațiilor angajaților Raiffeisen Bank, dublate de companie, 1060 de copii din medii vulnerabile au primit în fiecare zi o masă caldă, sprijin material, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă, produse alimentare, ghiozdane echipate la început de an școlar și au participat la activități educative non formale, de tutorat, activități cu voluntari, vizite la muzee, spectacole de teatru sau excursii.

În plus, 225 de părinți au primit consiliere socială, au fost ajutați să își găsească un loc de muncă, să își continue studiile sau să aibă acces la servicii medicale, iar 55 de profesori au urmat cursuri și au învățat cum să lucreze cu copiii vulnerabili. De asemenea, prin programul United Way de integrare socială și profesională, donațiile angajaților Raiffeisen Bank, dublate de companie, au ajutat în acest an și 25 de tineri defavorizați (care provin din centre de plasament, persoane cu dizabilități sau fără adăpost) să rupă cercul sărăciei.