Mulți părinți au prin casă cutii mai mari sau mai mici cu piese de LEGO nefolosite, cu care nu se mai joacă nimeni, de care copiii nevoiași s-ar bucura nespus. Dacă îi întrebați pe copiii vulnerabili ce își doresc de ziua lor sau de Moș Crăciun, foarte mulți vă vor spune: un joc LEGO! Majoritatea dintre ei, ajunși chiar la 9-10 ani, nu s-au jucat niciodată cu un joc LEGO, dar au auzit de el sau au văzut la alți copii. Și tu poți acum să faci o faptă bună și să dai un exemplu copiilor tăi, care vor învăța de mici ce înseamnă compasiunea.

Dacă faci ordine în cutiile acelea cu piese și le pui deoparte pe cele care nu îți mai trebuie, ai doar de câștigat: spațiu în casă, protejezi mediul și, mai ales, sprijini educația. Copiii din centrele de zi au nevoie de mai multe jucării educative. Joaca cu piesele LEGO este una nu doar creativă, ci și educativă.

Cum poți să ajuți? Selectezi piesele LEGO și LEGO DUPLO cu care nu te mai joci și le donezi în Magazinele Certificate LEGO sau le trimiți prin curier, până pe 26 aprilie. Toate piesele colectate vor fi sortate, igienizate și donate copiilor din centrele de zi susținute de United Way România, în mânuțele cărora vor prinde alte forme.

Grupul LEGO® susține învățarea prin joacă de la cele mai mici vârste, astfel încât cei mici să se dezvolte armonios și să-și exerseze cât mai multe abilități. Posibilitățile nenumărate de construire, antrenarea răbdării și a perseverenței, capacitatea de a coopera în relația cu alții sau dezvoltarea creativității sunt doar câteva dintre beneficiile jocului cu micile cărămizi.

Printre abilitățile esențiale pe care și le exersează copiii în timp ce se joacă cu piese LEGO® se numără: cooperarea și relaționarea (de care vor avea nevoie întreaga viață), perseverența și toleranța la frustrare (abilități decisive pentru o societate în care ne plângem că nici copiii, nici adulții nu-și duc la bun sfârșit sarcinile), deschiderea față de provocări și rezolvarea de probleme (atunci când copiii încep să mânuiască piesele LEGO® ei, de fapt, transpun ceea ce pare a fi haos în ordine), creativitatea și răbdarea (trăsături despre care știința ne arată că sunt decisive pentru viitor), dar și bucuria reușitei (recompensa finală pentru o viață împlinită). De asemenea, astfel de jocuri contribuie masiv la dezvoltarea vederii în spațiu (folositoare la orele de geometrie, iar apoi în diverse profesii. Majoritatea părinților pe care-i cunosc și ai căror copii se joacă cu piese LEGO® se plâng mai puțin de dificultățile parentingului, în comparație cu cei ai căror copii nu au acces la acest tip de jocuri”, Gáspár György, psiholog și psihoterapeut de familie.

 “Suntem convinși că, în foarte multe locuințe, sunt depozitate piese LEGO® cu care nu se mai joacă nimeni. Poate copiii au trecut de la piesele LEGO® DUPLO® la piese mai mici. Sau poate au crescut și preferă seturi mai complexe. Prin programul nostru de donații, îi invităm pe cei mici și pe cei mari să aducă puțin din magia LEGO®  în viața unor copii care poate nu au cunoscut niciodată bucuria și utilitatea jocului. Pentru că jucăriile LEGO® sunt durabile și pot să contribuie la bucuria unor noi generații de copii. Seturile se amestecă, se mai pierd piese, însă valoarea lor creativă rămâne aceeași.”, a declarat Monica Bădilă – Director adjunct Magazine Certificate LEGO®.

Cei care au cea mai mare nevoie de beneficiile jocului sunt copiii din mediile vulnerabile, iar LEGO și-a propus ca, și prin intermediul acestei campanii, să aducă bucuria în viața lor.

Mai multe detalii despre campanie găsiți pe PIESEPENTRUZAMBETE.RO.