Traversăm o perioadă în care trebuie să ne adaptăm, cu toții, la o situație ieșită din comun: pandemia de Covid-19 ne obligă să respectăm reguli stricte de igienă și distanțare socială. Însă viața merge mai departe și fiecare dintre noi își continuă drumul. La fel și copiii care fac parte din programele de educație ale United Way România, pentru care închiderea școlilor și a centrelor de zi, în primăvara lui 2020, a adus și mai multe griji.

Cele 12 centre comunitare din cadrul programului „Educația, centrul schimbării în comunitate” continuă, și pe perioada verii, activitățile educative. Impactul întreruperii școlii este unul greu de prevăzut, iar riscul de abandon școlar al copiilor din medii defavorizate este imens. De aceea, specialiștii din programele fundației fac toate eforturile și își folosesc toată imaginația, pentru a-i ajuta pe cei mici să păstreze legătura cu școala și să fie implicați în activități variate, desfășurate în aer liber sau la distanță, de acasă.

Pe lângă activitățile obișnuite – colorat, desen, lectură, origami, grădinărit, gătit sau jocuri educaționale – specialiștii îi încurajează pe copii să își exerseze și alte aptitudini. Cum ar fi, de exemplu, aceea de reporter TV! Văzându-i pe cei mici în rolurile de reporteri sau prezentatori, suntem convinși că viitorul televiziunii din România este pe mâini sigure!

Dotați cu microfon și cameraman după posibilități, copiii și-au luat în serios rolul de reporter de televiziune, în cadrul activității intitulate „Reporter pentru o zi”. Ștefan ne prezintă starea vremii și e bine să știm că va ploua, ca să nu ne surprindă aversele!

 

Denis a realizat un reportaj despre animalele de la ferma Georgetown: pui ieșiți din ouăle de calitate ale găinilor, rațe, purcelușa Peppa, care mănâncă mult și ia bine în greutate și capra cu trei iezi. Pe care o cheamă Cristina, este de rasă superioară și se simte foarte bine alături de cei trei copii!

 

Iulian îl prezintă, pentru canalul TV Animal Planet, pe papagalul lui de numai trei luni, care este, însă, destul de timid. Aflăm că mănâncă mei sau ouă și îi place să se joace ca un copil mic. Dragă Iulian, să ne ții la curent cu evoluția prietenului tău!

Specialiștii în educație care au propus copiilor această activitate ne-au mărturisit că experiența trăită i-a facut pe copii sa se simta valoroși și utili celor cărora lli s-au adresat astfel. Au oferit informații pretioase, pe care oricine și le-ar dori să le audă! Au avut emoții mari, dar pasiunea pentru această activitate a fost mai presus de emoții. Au trăit cu sufletul fiecare secundă filmată cu acest prilej și vor repeta experianța – cu speranța că, poate, într-o zi, vor ajunge într-un studio de știri adevărat.