În 2022 Fundația Deloitte, se alătură demersului United Way România de a reduce rata analfabetismului funcțional și a abandonului școlar printre copiii care provin din medii dezavantajate.
Lipsa posibilităților materiale stă adesea în calea educației pentru copiii care duc o luptă pentru supraviețuire în fiecare zi. În cazul acestor copii, educația este singura modalitate de a rupe cercul sărăciei în care se află familia lor de generații. De aceea, ne bucurăm de fiecare dată când ni se alătură parteneri în această luptă. Și suntem convinși că împreună, ca societate, vom culege roadele reușitei.
Mulțumită implicării Fundației Deloitte, în 2022, cel puțin 35 de copii din cele mai dezavantajate medii vor primi sprijinul necesar pentru a rămâne în școală. De asemenea, cel puțin 10 părinți vor fi susținuți ca, la rândul lor, să devină suportul de care copiii lor au atât de multă nevoie pentru a-și continua educația școlară.
„Programele de educație ale United Way sunt o componentă importantă în munca pe care o facem. Anual peste 7000 de copii sunt sprijiniți să rămână în școală. Pentru aceasta, nu este suficient să primească suport educațional. De aceea le oferim în plus, sprijin familiilor din care provin, cursuri de pregătire cadrelor didactice care lucrează cu acești copii, dar și o gustare sau o masă caldă pentru elevi, rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte. Cum efortul depus este unul în egală măsură de durată și consistent, ne bucurăm când ni se alătură parteneri generoși care cred la fel ca noi că prosperitatea comunității depinde de calitatea educației. Suntem recunoscători Deloitte că s-a aliat cu noi în acest demers” – Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.
„Educația a reprezentat dintotdeauna piatra de temelie a progresului și a succesului atât la nivel individual, cât și colectiv, și una dintre preocupările majore ale Deloitte în România. Astăzi educația este cu atât mai importantă, cu cât schimbările impresionante generate de transformarea digitală a lumii impun o dezvoltare rapidă a cunoștințelor și abilităților care ne pot ajuta să ne adaptăm la noile cerințe ale societății și ale pieței muncii. Din păcate, însă, accesul la educație este în continuare limitat în România, mai ales pentru copiii care provin din medii dezavantajate. De aceea am decis să contribuim, prin parteneriatul cu United Way, la sprijinirea acestor copii în demersul de a-și construi un viitor și, astfel, la combaterea analfabetismului funcțional și a abandonului școlar, precum și la pregătirea adulților și liderilor de mâine”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.
Programele de educație ale United Way urmăresc să îmbunătățească viețile copiilor prin acces la educație, iar principalele obiective sunt:
- Creșterea prezenței școlare a copiilor din medii vulnerabile;
- Îmbunătățirea situației școlare a copiilor prin activități de tutorat și mentorat;
- Îmbunătățirea abilităților de predare și empatizare a profesorilor care lucrează cu copii din medii dezavantajate;
- Dezvoltarea gradului de conștientizare a importanței educației la nivelul părinților.
Toate aceste obiective sunt realizate prin activități precum:
– program after-school,
– ajutor material oferit copiilor și familiilor,
– academia profesorilor,
– academia părinților,
– program de mentorat intre elevi.
Mulțumim Deloitte România pentru alăturarea în lupta împotriva abandonului școlar și a analfabetismului funcțional în rândul copiilor ce provin din medii dezavantajate!