Dorim să-ți spunem despre o nouă oportunitate de a face bine fără costuri suplimentare, fără risc și cu efort minim. Probabil, ai aflat deja despre declarația 177, “Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit / impozitului pe veniturile microîntreprinderilor”. Alege să redirecționezi sumele rămase din impozitul pe profit al anului fiscal 2022 prin Formularul 177 și investește în EDUCAȚIE, SĂNĂTATE sau INTEGRARE SOCIO-PROFESIONALĂ alături de un partener social de încredere precum United Way!

Împreună putem:

  • Sprijini copiii din familii cu venituri mici să rămână la școală și să își continue educația,
  • Susține familiile greu încercate, aflate în deznădejde,
  • Fii o rază de speranță pentru vârstnicii care trăiesc în uitare, sărăcie și boală.

 Împreună putem asigura un viitor mai bun pentru toți membrii comunității noastre!

Din 2004, Fundația United Way Romania oferă speranță celor aflați în nevoie. Viziunea United Way este aceea a unei lumi în care fiecare comunitate să fie puternică, să aibă locuri de muncă ce asigură un venit decent și stabil, școli bune și un mediu sănătos. Activitatea noastră se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: ■ acces la o EDUCAȚIE de calitate; ■ servicii bune de SĂNĂTATE; ■ un VENIT suficient pentru a întreține o familie.

În 2022 am reușit să ajutăm peste 13.000 de persoane vulnerabile să aibă o viață mai bună.

Copii care, din cauza situației economice a familiei, sunt la un pas să renunțe la educație, părinții lor, care fac eforturi pentru a asigura traiul zilnic, vârstnici singuri care au nevoie de suport medical și emoțional, mame care își cresc copiii fără niciun sprijin, tineri în dificultate care au nevoie de orientare profesională, sunt doar câteva dintre categoriile la risc pe care le susținem prin programele noastre.

Mai multe informații despre activitatea United Way găsești în Raportul Anual 2022.

Despre Declarația 177 în câteva cuvinte:

  • Acesta permite companiilor, ca după încheierea anului financiar și plata impozitului pe profit să solicite Autorității Fiscale să redirecționeze suma rămasă neutilizată și plătită la bugetul de stat, către organizațiile neguvernamentale ca sponsorizare, în condițiile legii.
  • Formularul 177 poate fi depus cel târziu la șase luni de la depunerea declarației anuale privind impozitul pe profit. De cealaltă parte, beneficiarii sponsorizării trebuie să fie înscriși în registrul entităților de cult (Fundația United Way Romania este înscrisă în registru începând cu data de 08.04.2019), și să existe contracte cu aceștia, încheiate conform prevederilor Legii Sponsorizării.
  • Suma redirecționată prin formularul 177 o reprezintă diferența pozitivă neutilizată din plafon (minimul dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat), obligația plății sumei redirecționate din impozit revenind organului fiscal competent. Calculul se bazează pe situațiile financiare finale ale anului anterior, nu presupune estimări și nu comportă niciun risc pentru companie.

Formularul 177 este disponibil aici

Completează contractul de sponsorizare și trimite-l la adresa: Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, Pipera Business Tower, etaj 6, sect 2, 020337, București, sau scanat pe mail în atenția Adrianei Dobrea: adriana.dobrea@unitedway.ro, 0734 020 674.

Mai multe detalii tehnice legate de declarația 177 sunt disponibile în acest document.