DONEAZĂ

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educaţie de calitate, care duce la pregătire profesională, integrarea pe piața muncii, un venit suficient pentru a întreține propria familie și accesul la servicii de sănătate. Acționăm ca un organizator comunitar, prin mobilizarea unei rețele extinse de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.

În 2022 am reușit, cu sprijinul a peste 100 de companii, peste 3.800 de donatori individuali, 47 de donatori majori și 1.350 de voluntari să susținem un număr total de peste 13.000 de persoane vulnerabile.

Fiecare sumă donată ajunge în totalitate la proiectul pe care vrei să-l susții, deoarece United Way România utilizează 100% din donațiile individuale pentru a sprijini persoanele vulnerabile. 

Sau prin transfer bancar:

Fundatia United Way of Romania

CUI 16579546

Swift: RZBR ROBU

În RON: RO67 RZBR 0000 0600 0510 0708

În EUR: RO72 RZBR 0000 0600 0805 8342

În USD: RO97 RZBR 0000 0600 0520 4928

 

CUM NE MAI POȚI SUSȚINE

 

 

Redirecționează până la 3,5% din impozitul pe venit sau din pensie

Astfel, ne ajuți să susținem copiii care provin din familii foarte greu încercate să rămână în școală. Descarcă și completează formularul 230 de aici (dacă ești angajat sau pensionar) și trimite-l prin poștă către administrația fiscală din care faci parte sau la sediul nostru: Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6E, etaj 6, clădirea Pipera Business Tower, sector 2, 020337, București, până la sfârșitul lunii aprilie și vom avea noi grijă de depunerea lui.

Sau, mai simplu, descarcă formularul, completează câmpurile editabile, semnează folosind semnătura electronică, scanează-l și trimite-l prin email la adresa office@unitedway.ro.

Ai venituri independente?

Pentru venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, PFA etc): completează Declarația unicăDupă completarea datelor tale personale adaugă la secțiunea 6, punctul B datele United Way Romania: Fundaţia United Way România – Drumul Împreună România, Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 16579546, cont bancar (IBAN): RO 67 RZBR 0000 0600 0510 0708.

 

 

Sponsorizări din partea companiilor

În fiecare an, companiile responsabile social se alătură United Way pentru a rezolva cele mai stringente probleme din comunitate.

 

 

Redirecționează 20% din impozit

Contribuabilii care efectuează sponsorizări, potrivit legii, au posibilitatea de a reduce impozitul pe profit datorat bugetului de stat, până în limita a 0,75% din cifra de afaceri (procent aplicabil începand cu 29 iulie 2019), însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Facilitatea se aplică și plătitorilor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, în limita a 20% din impozitului datorat.

Sponsorizările efectuate în anul 2021 care depășesc plafonul exercițiului financiar și fiscal 2021 sunt ultimele sume de această natură reportabile și utilizabile în viitor, până în anul 2028.

Contactează-ne pentru a-ți trimite contractul de sponsorizare: adriana.dobrea@unitedway.ro, tel. 021 3064970.

 

Campanie de strângere de fonduri

United Way strânge fonduri importante prin donaţii salariale. Dacă angajatorul tău este partener United Way, poţi alege să contribui cu o sumă fixă direct din salariu. Este cea mai simplă şi eficientă metodă de a face o donaţie şi de a sprijini o cauză socială.

 

Cercul donatorilor Leadership

Donatorii care contribuie cu  donaţii de cel puţin 1.000$ intră în United Way Leadership Circle şi pot participa la întâlniri şi evenimente speciale de dedicate lor.

 

Societatea Tocqueville

Persoanele care donează cel puţin 10.000$ devin membri ai Societăţii Alexis de Tocqueville,  alături de cei mai generoşi filantropi din România şi din reţeaua internaţională a United Way.

 

Donează prin SMS

Trimite VIITOR, prin SMS la 8844 și donează 2 euro lunar, pentru ca un copil dezavantajat să poată merge la școală.

* Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania. Pentru dezabonare, trimite mesajul VIITOR STOP la numarul 8844. Contact UNITED WAY ROMANIA: +40 21 306 4970.

 

Donează prin Debit Direct

Debitul direct este o metodă sigură și sub controlul absolut al donatorului . Donația poate fi oricând mărită , scăzută sau întreruptă. Pentru a dona prin Debit Direct vă rugăm să vă completați datele la acest link și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Mulţumim pentru sprijin şi pentru că te implici în comunitatea ta!