Educație

,,EDUCAȚIA ESTE PREMISA PROGRESULUI, ÎN FIECARE SOCIETATE, ÎN FIECARE FAMILIE”  (Kofi Anan)

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul în care s-au născut. Cu toate acestea, în România, numai o treime dintre copiii defavorizaţi termină şcoala generală. Când părinții lor se luptă pentru traiul zilnic, educația copiilor nu mai este o prioritate. Iar fără oportunități reale și acces continuu la educație, mulți dintre acești copii riscă să ajungă la rândul lor adulți în dificultate, care nu-și vor putea susține familia.

United Way crede în abordarea integrată a educației. Educația înseamnă mai mult decât o clasă, mai mult decât un profesor. Pentru ca un copil sau un tânăr să aibă acces la educație de calitate este nevoie de implicarea tuturor membrilor comunității pentru a crea un mediu propice învățării, unde visurile sunt încurajate și oportunitățile oferite celor care au nevoie de ajutor.

Principalele noastre programe în educație sunt:

În anul 2021, United Way România a sprijinit un număr de 8.597 de copii, din medii defavorizate, să nu își întrerupă educația, astfel:

6.049 de copii, din comunități sărace, au fost sprijiniți să meargă la școală și grădiniţă;
2.130 de copii, spitalizați pe o perioadă lungă de timp, au participat la programe educative și de terapie prin artă;
418 copii, din medii defavorizate, au beneficiat de activități de literație;
727 de profesori au participat la cursul Managementul sistemic al clasei de elevi, iar alți 179 de profesori au participat la Academia Profesorilor, îmbunătățindu-și metodele de lucru cu copiii din medii defavorizate.
803 părinți au fost susținuți să își dezvolte abilitățile parentale, participând la întâlnirile din Academia Părinților, iar alți 348 au beneficiat de consiliere psiho-socială