Povești de succes

Cu ajutorul donatorilor, voluntarilor, companiilor și organizațiilor partenere, UWRo a susținut anul trecut 12.216 de persoane în dificultate și le-a oferit șansa la o viață mai bună.

Fie că sunt mame singure, copii cu autism, adulţi fără adăpost, bătrâni fără venituri, tineri cu dizabilităţi sau elevi care nu au sprijinul familiei ca să meargă la şcoală, toţi au găsit în United Way un partener de încredere, care i-a ajutat să iasă din impas şi să îşi valorifice potenţialul.

Educație

Mihai are doar 9 ani şi trăieşte împreună cu mama lui şi cei doi fraţi mai mici într-o cameră mică, fără încălzire. De când vine la centrul de zi susţinut de United Way, primeşte o masă caldă în fiecare zi, sprijin la teme, dar şi rechizite şcolare şi produse de igienă în fiecare lună pentru a putea merge la şcoală şi încheia cu succes clasa a III-a.

Prin contribuţiile donatorilor şi ale voluntarilor, United Way ajută alţi 6.909 copii ca Mihai să rămână la şcoală sau să beneficieze de activităţi de educaţie non-formală.

Sănătate

Dna N. are 78 de ani şi, din cauza mai multor probleme medicale, este ţintuită la pat şi foarte rar poate să se mişte în apartamentul mic în care locuieşte. Copiii ei au murit acum 6 ani, iar pensia de urmaş de-abia îi acoperă costurile pentru medicamente. Cu ajutorul United Way, ea primeşte vizita unui asistent medical şi a unui asistent social care îi oferă tratamentul medical, suportul moral de care are nevoie şi pachete lunare cu alimente de bază. Uneori primeşte şi unele medicamente mai scumpe prescrise de doctor, iar de curând un donator i-a oferit un cadru pentru a putea merge mai bine prin cameră.

Dna N. este una dintre cele 3.000 de persoane cu venituri mici şi probleme de sănătate care au primit îngrijire medicală, socială şi ajutor material prin United Way.

Integrare

Mihaela este mama unei fetiţe de 5 ani şi a unui baieţel de 14 luni şi victimă a violenţei domestice. Ea locuieşte momentan într-unul dintre centrele maternale sprijinite de United Way unde primeşte sprijin psihologic şi cursuri de parenting. În timp ce copiii sunt îngrijiţi în centru, Mihaela a mers la un curs profesional de coafor/frizerie pe care l-a absolvit cu brio. Recent a început să lucreze, iar în curând se va muta într-un apartament de tranziţie împreună cu alte mame şi îşi va continua viaţa în mod independent împreună cu copiii ei.

Ca şi Mihaela, alţi 2.307 tineri adulţi confruntaţi în situaţii dificile sau fără adăpost au şansa de a deveni independenţi.

Alte povești de viață schimbate de UWRo:

United Way România oferă viitor copiilor dezavantajați prin programul Educația – centrul schimbării în comunitate

United Way România oferă viitor copiilor dezavantajați prin programul Educația – centrul schimbării în comunitate

Joi, 8 noiembrie, la reședința E.S. dl. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a avut loc evenimentul – Nesting a Brighter Future for Children (Educația – Centrul Schimbării în Comunitate). „Educația - centrul schimbării în...