Fundația United Way România a prezentat miercuri, 13 mai, la Gala anuală a organizației, reuşitele din comunitate de anul trecut. Pe scena celei de-a 10a ediţii a Galei United Way au urcat companii şi donatori importanţi, voluntari, ONG-uri şi autorități care s-au implicat de-a lungul anului în proiectele susţinute de fundaţie, personalități care au promovat cauzele sociale, dar şi câţiva dintre oamenii pe care United Way îi ajută să aibă un viitor mai bun.

DSC_0940-76

Pentru United Way a devenit o tradiție să premieze generozitatea și implicarea în comunitate. În acest an, evenimentul a stat sub semnul mesajului „Schimbarea începe cu noi” şi ne-am propus să arătăm tuturor că sunt o parte din impactul în comunitate şi în vieţile oamenilor pe care îi ajutăm.

Membrii Societății Tocqueville a United Way România, care oferă peste 10.000$ pe an în nume personal, au urcat pe scenă pentru a primi trofeele şi pentru a vorbi despre ceea ce îi motivează să se implice la un nivel atât de înalt.

De asemenea, Andreea Raicu a fost invitată pe scenă pentru a primi un premiu special alături de cei mai implicaţi voluntari şi alergători care au strâns fonduri pentru United Way la Maratonul şi Semi Maratonul Internaţional Bucureşti 2014.

DSC_1294-145

În 2014, United Way a reuşit să susţină peste 9.400 de oameni în dificultate, cu ajutorul a peste 60 de companii partenere, 3.000 de donatori – dintre care 40 Major Donors – şi peste 900 de voluntari. Toate eforturile şi implicarea lor au fost transpuse într-o poveste grafică de Paul Dumitru, care i-a invitat pe oaspeţi să îşi lase şi amprenta pe desenul final, simbolizând schimbarea pe care United Way o aduce în comunitate.

Un alt moment inedit al serii a fost povestea construită de Bogdan Grigore împreună cu invitaţii Galei şi provocarea lansată de el acestora: aceea de a folosi cadourile primite cu generozitate de Dacris, câte un selfie-stick personalizat, pentru a-şi face fotografii în grup imaginându-şi că sunt un tânăr care tocmai a intrat la facultatea dorită şi se bucură alături de familia sa.

DSC_1518-62

Trebuie să facem un efort în plus și să continuăm să investim în comunitatea în care trăim. Mulți oameni înțeleg greșit filantropia și cred că a dona înseamnă doar atât – un act de caritate. United Way înseamnă mai mult decât filantropie, înseamnă investiție – în educație, sănătate – o investiție care are un impact real asupra societății și a viitorului nostru. Când investim în comunitatea noastră, investim de fapt în noi înșine și în viitorul copiilor noștri,

a declarat Radu Florescu, Președintele Fundației United Way România.

DSC_1196-125

Evenimentul a fost prezentat de Alexandru Constantin şi Diana Bart (Prima TV) și s-a bucurat de prezența E.S. Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului în România, E.S. Park Hyo-sung, Ambasadorul Coreei de Sud în România şi E.S. Philippe Bekke, Ambasadorul Belgiei în România.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul partenerilor:

GSK_L_3D_CMYK_MYDLA PiperDacriskinstellar logoKPMG_Plus_Strapline_RR_RGBRZL csp C11 siglaPrivileg CateringStejariiCC_logo