Sănătate

 

Datorită programelor United Way, copiii, tinerii, adulţii și vârstnicii cu probleme grave de sănătate beneficiază de îngrijiri medicale și sociale O mare parte din vârstnicii din România se confruntă cu numeroase probleme, boli cronice, sărăcie, singurătate. Populația vârstnică este în creștere în țara noastră, vârstnicii trăiesc cu venituri foarte mici, nu își permit servicii de sănătate de calitate și, prin urmare, își trăiesc ultimii ani lipsiți de demnitate.

Prin programele de sănătate ale United Way, aceste persoane sunt ajutate cu mâncare, medicamente sau servicii medicale de bază. Vârstnicii care nu se pot deplasa primesc vizite regulate din partea echipelor medicale sau au acces la servicii de telemedicină.

De asemenea, copiii care necesită internări pentru perioade lungi de timp primesc consiliere psihologică, terapie prin artă și joc, precum și sprijin medical de bază, recuperare și kinetoterapie.

În 2021:

1.487 de copii, adulți și vârstnici au beneficiat de servicii medicale de bază, au primit consultații, tratamente și servicii medicale de recuperare în mod gratuit și îngrijiri la domiciliu;
■ 1.247 de persoane au primit sprijin material  pentru acces la investigații și tratamente;
533 de persoane au beneficiat de asistență și consiliere socială;
819 copii, adulți, vârstnici, precum și aparținătorii acestora au beneficiat de consiliere și asistență psihologică;
265 de persoane au primit îngrijiri la domiciliu și servicii medicale de recuperare.