Sănătate

 

Datorită programelor United Way, copiii, tinerii, adulţii și vârstnicii cu probleme grave de sănătate beneficiază de îngrijiri medicale și sociale O mare parte din vârstnicii din România se confruntă cu numeroase probleme, boli cronice, sărăcie, singurătate. Populația vârstnică este în creștere în țara noastră, vârstnicii trăiesc cu venituri foarte mici, nu își permit servicii de sănătate de calitate și, prin urmare, își trăiesc ultimii ani lipsiți de demnitate.

Prin programele de sănătate ale United Way, aceste persoane sunt ajutate cu mâncare, medicamente sau servicii medicale de bază. Vârstnicii care nu se pot deplasa primesc vizite regulate din partea echipelor medicale sau au acces la servicii de telemedicină.

De asemenea, copiii care necesită internări pentru perioade lungi de timp primesc consiliere psihologică, terapie prin artă și joc, precum și sprijin medical de bază, recuperare și kinetoterapie.

În 2022: 1.946 de copii, adulți și vârstnici aflați în suferință, cu diferite afecțiuni și un grad ridicat de sărăcie, au primit susținere pentru îmbunătățirea calității vieții, hrană, produse de igienă, medicamente și îngrijire medicală.

1.946 de copii, adulți și vârstnici au beneficiat de servicii medicale de bază, au primit consultații, tratamente, servicii medicale de recuperare și îngrijiri la domiciliu, în mod gratuit;
869 de beneficiari au primit sprijin material pentru acces la investigații și tratamente;
754 copii, adulți, vârstnici, precum și aparținătorii acestora au beneficiat de consiliere și asistență psihologică;
732 de persoane au beneficiat de asistență și consiliere socială în vederea accesării serviciilor medicale;
317 de persoane au primit îngrijiri la domiciliu și servicii de recuperare medicală.