Redirecționează 2% către United Way

Redirecționează 2% din impozitul anual pe venit către United Way și, împreună, putem ajuta copiii aflați în dificultate să meargă la școală!

 

Un exemplu sunt gemenele Andreea și Maria, în vârstă de 7 ani, care locuiesc cu ceilalți doi frați mai mici și părinții lor într-o singură cameră mică. Familia lor se descurca greu din salariul de 600 de lei al tatălui și cele 4 alocații ale copiilor, atunci când au intrat în programul nostru.

Ambii părinți erau analfabeți, nu au fost niciodată la școală. De aceea, când s-au confruntat cu înscrierea gemenelor la școală, nu știau ce pași aveau de urmat și erau speriați de costurile implicate de educație și de faptul că nu își pot ajuta copiii la teme.

Au aflat de la niște vecini despre centrul de zi pe care United Way România îl sprijină în zona în care locuiesc. Aici au fost ajutați cu înscrierea Andreei și Mariei la clasa pregătitoare, cu hăinuțe și rechizite, sprijin la lecții, chiar și cu asigurarea tratamentului stomatologic gratuit pentru cele două fetițe. La școală, gemenele au fost printre primele din clasă care au învățat să citească și primesc constant aprecieri pozitive din partea doamnei învățătoare.

La rândul lor, părinții au trecut printr-un program de alfabetizare la centru, unde au mers regulat la întâlniri. Mai mult, mama (neasigurată) a fost înscrisă într-un program de asistență medicală gratuită, iar următorul obiectiv a fost să o susținem să își găsească un loc de muncă.

Astăzi, gemenele, frații lor mai mici și părinții lor sunt o familie independentă datorită sprijinului pe care am reușit să li-l oferim împreună.

 

Redirecționarea a 2% din impozitul anual pe venit înseamnă o nouă șansă pentru copiii care se află în situația Andreei și Mariei. Cu cei 2% vom reuși să le asigurăm copiilor din programele United Way, rechizitele necesare pentru continuarea școlii, o masă caldă, sprijin la teme și îngrijire adecvată ca ei să se dezvolte armonios.

Formularul 2% nu implică nici un cost din partea donatorului, doar simplul gest de a îl completa și trimite la noi, după care noi îl depunem la ANAF.

 

Iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Descarcă  (dacă veniturile tale provin doar din salariu) sau declarația 200 (dacă veniturile tale provin și din alte surse, extra-salariale)
  2. Completează-l și trimite-l la:
  • Fundația United Way România, pe adresa: Bd. Dimitrie Pompei, nr. 9-9A, Raiffeisen Learning Campus, sector 2, 020335, București – până pe 10 mai

sau

  • Administrația Financiară de care aparții – până pe 25 mai.

Împreună, putem schimba viețile mai multor copii ca Andreea și Maria!

Vrei să donezi o suma anume, repede și eficient?

Donează online acum!

În județul Timiș, facem pași pentru viitor!

În județul Timiș, facem pași pentru viitor!

Specialiști, părinți, cadre didactice și voluntari își unesc forțele pentru a sprijini copiii din familii defavorizate să facă pași pentru a-și atinge potențialul maxim și implicit pentru un viitor mai bun. Proiectul ”Facem pași pentru viitor” realizat de United Way...

În luna femeii, oferă speranță unei mame singure și copilului ei!

În luna femeii, oferă speranță unei mame singure și copilului ei!

Să fie puternice, să ofere mângâiere, să dea curaj, să fie blânde, să asigure masa copiilor, să îi ajute la teme, să ofere copiilor un acoperiș sigur deasupra capului, să-i protejeze – acestea sunt doar o mică parte din lungul șir de responsabilități care cad pe o...

Zdenek Romanek – Președinte & CEO, Raiffeisen Bank Romania

Pasionat de tehnologie și de impactul digitalizării asupra industriei bancare, Zdenek Romanek are peste 20 de ani de experiență în servicii financiare și consultanță în management. Din 2022, este Președinte și CEO al Raiffeisen Bank România, iar înainte de a-și prelua...

Ajută ca micii supereroi să ajungă mari supereroi!

Ajută ca micii supereroi să ajungă mari supereroi!

Un copil care crește în medii potrivnice dezvoltării lui poate trezi emoții complexe: nedreptate, pentru că îi lipsesc multe, milă pentru că nu are instrumente ușoare de a schimba ceva, tristețe pentru că ne putem simți la rândul nostru neputincioși în fața sărăciei...