Lista Câștigătorilor concursului de educație rutieră - 23 iunie 2017

În urma tragerii la sorti din data de 23.06.2017 din cadrul campaniei de Siguranță Rutieră, organizată de United Way Romania, în parteneriat cu Kaufland,  au fost desemnați următorii câștigători:

Lista Câștigătorilor concursului de educație rutieră

În conformitate cu prevederile regulamentului de concurs, la extragere au fost incluse doar taloanele cu răspusurile: 1:a, 2:b,  3:c. 4:b, 5:a.

Câștigătorii sunt rugați să se prezinte pentru ridicarea premiilor în aceleași magazine în care au depus talonul, cu un act de identitate pana pe data de 01-07-2017.

Câștigătorii minori sunt rugați să se prezinte la ridicarea premiului însoțiți de reprezentantul legal.

Lista Câștigătorilor concursului de educație rutieră - 6 iulie 2017

În urma tragerii la sorti din data de 06.07.2017 din cadrul campaniei de Siguranță Rutieră, organizată de United Way Romania, în parteneriat cu Kaufland,  au fost desemnați următorii câștigători:

Lista Câștigătorilor concursului de educație rutieră – extragerea din 6 iulie 2017

În conformitate cu prevederile regulamentului de concurs, la extragere au fost incluse doar taloanele cu răspusurile: 1:a, 2:b,  3:c. 4:b, 5:a.

Câștigătorii sunt rugați să se prezinte pentru ridicarea premiilor în aceleași magazine în care au depus talonul, cu un act de identitate pana pe data de 12-07-2017.

Peste 55.000 de copii și 140.000 de adulți din întreaga țară au beneficiat gratuit de educație rutieră, prin intermediul Programului Național pentru Siguranță Rutieră dezvoltat de United Way România și Kaufland România, în parteneriat cu Poliția Română – Direcția Rutieră și Ministerul Educației Naționale. Acțiunile educative au avut loc în 102 școli și 102 magazine Kaufland, în perioada 29 mai 2017 – 10 iunie 2017.

Copiii au beneficiat de ore de educație rutieră și de instructaje din partea agenților de poliție și au fost prezenți la lecții interactive de educație rutieră, susținute de agenți de poliție în parcările din 102 magazine Kaufland din 80 de orașe din țară. Totodată, pe parcursul programului, 140.000 de adulți au primit informații esențiale despre regulile rutiere.

România se află în primele patru țări din Uniunea Europeană cu cele mai mari rate de accidente rutiere cu victime, conform datelor din Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră. Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse în România sunt indisciplina pietonilor și viteza autovehiculelor, acestea provocând aproximativ 41% dintre accidentele grave din ultimii 5 ani. Datele arată că 66% dintre accidentele rutiere sunt cauzate de conducătorul auto, 22,5% sunt provocate de indisciplina pietonilor și 7,2% se petrec ca urmare nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști.

Programul Național pentru Siguranță Rutieră dezvoltat de United Way a fost structurat în jurul a 4 elemente-cheie: educația rutieră în școli, patrula școlară, evenimente de educație non-formală și informare în parcările Kaufland, precum și o campanie media de informare și conștientizare a riscului de accidente rutiere în rândul publicului.

Educație rutieră în școli

Cele peste 200 de ore și activități de educație rutieră din proiect – desfășurate în 102 școli din țară – au avut la bază materiale informative dezvoltate de United Way și Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Poliției Române. Acestea au fost distribuite gratuit în școli, elevilor din clasele II-VIII, precum și în magazinele Kaufland: broșuri cu reguli rutiere, exerciții și teste pentru copii și pentru adulți. Școlile au mai fost dotate și cu alte materiale educaționale: afișe cu infografice, simulări de puncte de treceri de pietoni și semafoare – care să ajute elevii să continue activitățile de educație rutieră.

Patrula Școlară

În fiecare școală implicată în proiect, 6 copii din ani terminali au format o Patrulă Școlară, care a coordonat traversarea la trecerile de pietoni din zona școlii, împreună cu agenții de poliție. În prealabil, membrii Patrulei au participat la un instructaj de educație pentru siguranța rutieră, susținut de reprezentanții Poliției Rutiere.

Pentru activitățile Patrulei Școlare au fost oferite kit-uri de semnalizare și siguranță, iar copiii au primit premii pentru implicarea lor.

Evenimente pentru educație non-formală și informare în parcările Kaufland

Pe 10 iunie, magazinele Kaufland din cele 80 de orașe implicate în proiect au găzduit simultan evenimente de educație rutieră non-formală și informare pentru copii și adulți. Evenimentele pentru copii au pus accent pe regulile de traversare, reguli generale și pentru bicicliști, privind conduita în trafic. Copiii au fost premiați pentru cunoștințele lor cu biciclete, skateboard-uri, trotinete și căști de protecție, rucsacuri, veste și brelocuri reflectorizante.

Adulții prezenți la evenimente au putut încerca simulatorul de accidente, au participat la cursuri de prim ajutor și au câștigat, prin tragere la sorți, cursuri de condus defensiv la Academia Titi Aur, biciclete, trotinete sau ochelari de condus noaptea.

Campanie de informare și conștientizare a riscurilor în trafic

Pe durata verii, Programul pentru Siguranță Rutieră dezvoltat de United Way va continua cu o campanie media națională, de conștientizare a riscului de accidente în trafic. Campania se va desfășura în perioada iulie – august și va include spoturi TV, radio, machete și panouri outdoor.