În România, aproape jumătate dintre copii (49%) se află în risc de sărăcie sau excluziune socială. În fiecare an, zeci de mii de copii din mediul primar și gimnazial abandonează școala, înainte să învețe să scrie sau să citească.

În fiecare an, United Way România aduce împreună voluntari și parteneri pentru a veni cu soluții și programe menite să reducă rata abandonului școlar, să motiveze și să sprijine copiii să meargă la școală în continuare, să învețe, să-și găsească modele de urmat și să continue să viseze, oferindu-le câte o șansă la reușită.

Una dintre aceste inițiative este Read Across Raiffeisen, o activitate din cadrul programului Active Summer for Kids, prin intermediul căreia copiii, împreună cu voluntari și specialiști au șansa de a-și îmbunătăți abilitățile de citire și înțelegere pe timpul vacanței de vară.

Astfel, la Timișoara și la București, copiii beneficiari United Way participă la ateliereele de citit și învăță să privească dincolo de prezent, să-și găsească modele și să-și formeze idealuri.