,,Trezește-te, să nu întârzii la școală!” De câte ori nu ai auzit dimineața, devreme, acest îndemn? Te-ai gândit vreodată că, pentru mulți copii, șansa de a merge la școală este un adevărat lux? Sau că dorința de a afla mai multe și de a fi educat sunt un vis greu de atins? Pentru majoritatea dintre noi, a merge la școală, la liceu sau la facultate este ceva firesc, subînțeles. Însă pentru mulți copii din România, ai căror părinți se luptă pentru traiul zilnic, școala nu este deloc o prioritate.

Educația este un drept. Al tuturor copiilor, indiferent de mediul în care s-au născut. Numai că, în România, numai o treime dintre copiii defavorizați termină școala generală. Fără șanse reale și acces continuu la educație, mulți dintre acești copii riscă să ajungă, la rândul lor, adulți în dificultate, care se vor lupta cu sărăcia și cu lipsurile.

Pentru a da o șansă la educație și copiilor din medii defavorizate, United Way România a creat programul ,,Stop sărăcie, start educație” , care urmărește să crească șansele copiilor de a învinge sărăcia și a deveni adulți independenți și responsabili.

Programul ,,Stop sărăcie, start educație” este și parte a campaniei ,,Te costă 0 lei să ajuți”desfășurată de Profi toamna aceasta. Până pe 13 octombrie, clienții Profi pot alege una dintre cele șapte organizații non-guvernamentale care vor beneficia de suma totală de 1.500.000 de lei donată de Profi.

Cum poți să ajuți? Cumpără de la Profi, scanează bonul la chioșcum special amenajat în magazinele din toată țara, alege programul care este cel mai aproape de sufletul tău și Profi va dona. La finalul campaniei, suma de 1.500.000 de lei se va împărți între cele 7 organizații, în funcție de numărul de puncte adunate prin scanarea bonurilor clienților.

Este atât de simplu să ajuți! Te invităm să afli mai multe despre proiectele de implicare socială pe noua platformă de CSR a PROFI, www.unmainemaibun.ro.