Pentru al nouălea an consecutiv, Profi dă dovadă de responsabilitate socială. Prin intermediul asociațiilor și fundațiilor participante și cu implicarea marii familii a clienților acestor magazine, campania ,,Te costă 0 lei să ajuți” contribuie la o lume mai bună.

Donațiile din acest an totalizează un milion și jumătate de lei și, prin votul celor care calcă pragul acestor magazine au fost direcționate către educație, sănătate, drepturile copiilor, incluziune/servicii sociale, protecția mediului, cultură și sport pentru a face o diferență în bine în viața multor copii și tineri.

,,Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără participarea clienţilor noştri, care au înţeles misiunea campaniei şi au participat la ea, direcţionându-şi bănuţii acolo unde au crezut ei de cuviinţă. Le mulţumim!”, afirmă Daniel Cîrstea, Directorul general al magazinelor Profi.

Fundația United Way Romania a participat la Campania Profi cu programul ,,Stop săracie, start educație”. ,,Fondurile obținute vor ajuta 330 de copii din medii defavorizate să nu abandoneze școala”, afirmă Ada Gabor, reprezentatul fundaţiei, adăugând: ,,Copiii vor primi asistență personalizată și sprijin educațional în centrele de zi partenere și în programele after-school. De asemenea, vor beneficia de suport în efectuarea temelor și în recuperarea decalajelor educaționale, îmbunătățindu-și astfel rezultatele școlare. Pentru dezvoltarea personală, copiii vor participa la diferite activități care includ: cluburi de citit și de pictură, ateliere de utilizare a unui PC, prezentări despre reguli de bază pentru o igienă corespunzatoare, activități sportive, vizite la muzee și alte inițiative care le vor îmbunătăți abilitățile de comunicare. Toți copiii vor beneficia zilnic, în cadrul proiectului, de o masă caldă sau o gustare sănătoasă, precum și de ajutor financiar prin asigurarea de rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și medicamente. De asemenea, 90 de profesori își vor îmbunătăți abilitățile de predare și empatizare, iar 250 de părinți își vor îmbunătăți abilitațile de parenting, în vederea susținerii parcursului educațional al copiilor din programe”.