Dacă în luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului precum Black Friday și Cyber Monday deja adoptate la nivel internațional, de ce să nu avem și o zi în care să sărbătorim și să incurajăm generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor?
De la această idee a pornit GivingTuesday. Lansată în 2012, a devenit o mișcare internațională adoptată de peste 150 de țări. Din 2017 GivingTuesday se sărbătorește și în România.
 
GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate. Milioane de oameni din toată lumea indiferent de etnie, religie, cultură, status social se alătură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc.
GivingTuesday se sărbătorește în ultima marți din luna noiembrie sau prima marți din luna decembrie.
 
Anul acesta, #GivingTuesday se transformă în Săptămâna Generozității. Așa că, între 1 și 8 decembrie 2020, #puneinimă și dăruiește!
 

 
Împreună în lupta împotriva abandonului școlar

Pentru persoanele defavorizate criza pandemică va lăsa urme adânci. Copiii din medii sărace și familiile lor se luptă, deja, cu efectele acestei crize: șomajul, sistemul de sănătate depășit, închiderea școlilor și alte urmări neprevăzute afectează viețile copiilor vulnerabili. 

Această criză a scos, însă, la iveală multe alte probleme legate de învățământ și de educația copiilor. În urmă cu un an copiii aveau nevoie de hrană, haine, ghetuțe, ghiozdan și rechizite pentru a putea merge la școală. Acum, când pandemia a închis porțile școlilor și educația s-a mutat în mediul online, copiii săraci fac cu greu față cursurilor la distanță. Unii nu au tablete sau laptopuri, alții nu știu cum se folosește o tabletă și nu are cine să le arate, nu au curent electric sau rețea de internet. 

Anul acesta, de GivingTuesday, vom ajuta copiii din medii defavorizate să aibă acces la internet. 100 de lei înseamnă internet pentru un copil defavorizat timp de 3 luni. Adică acces la educație și o șansă la un viitor mai bun, dincolo de barierele sărăciei. Cu cât strângem mai mulți bani între 1-8 decembrie, cu atât vom putea ajuta mai mulți copii să învețe online. 

Donează 4 euro lunar, trimițând VIITOR prim SMS la 8864.

Suma alocată pentru cauză este de 4 euro/lună. Pentru dezabonare, trimite mesajul VIITOR STOP la numărul 8864. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone România. Contact UNITED WAY ROMANIA: +40 21 306 4970.

sau

Donează online sau prin transfer bancar AICI

Fii și tu alături de noi în lupta împotriva abandonului școlar!