La opt ani, fetița tăcută și timidă, care nu fusese niciodată la școală, cunoștea doar literele de tipar și cifrele, dar nu putea să le lege în cuvinte sau adunări și scăderi. Luminița mai are patru frați și surori, părinții nu sunt școlarizați, au venituri foarte mici şi nu au o locuinţă stabilă. Este al doilea copil din cei cinci ai familiei și unul dintre copiii înscriși în programul de educație al United Way România. Chiar dacă la început a fost timidă, a dovedit că este o fetiţă inteligentă, cu o minte ageră, curioasă şi are o bunătate pe care o manifestă faţă de oricine, fără să aştepte ceva în schimb.

Aşa a început aventura ei spre o nouă lume – cea a educaţiei. Treptat, a învăţat că literele se leagă în cuvinte, că fiecare literă are sunetul ei şi e nevoie să o asculţi cu atenţie ca să o recunoşti şi să poţi să o scrii. A început să citească şi să scrie în câteva luni. A muncit mult ca să recupereze, în 9 luni, clasa pregătitoare şi, parţial, clasa I. În septembrie, datorită ajutorului primit la centrul United Way România, Luminița a intrat în clasa a II-a.

Lumința este doar unul dintre copiii care au avut șansa să fie ajutati în programul de educație al United Way România. Pentru că a descoperit și îndrăgește școala, ea are, acum, o șansă la un viitor mai bun.

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin. Cu toate acestea, în România, doar o treime din copiii defavorizați termină școala primară. Fără oportunități reale, acești copii nu vor reuși să termine școala, să aibă o calificare, acces pe piața muncii și un venit stabil, nu vor avea șansa să își construiască un viitor.

Ei au nevoie de sprijinul tău. Ajută-i să meargă la școală, să primească hrană în fiecare zi, rechizite, îmbrăcăminte și astfel să rupă barierele sărăciei. Stă în puterea ta să ajuți!

 

Fiecare contribuție este importantă

2020 a fost un an dificil, plin de neprevăzut și marcat de greutăți, dar știm că la finalul acestei crize vom fi mai puternici și mai uniți. Persoanele din medii defavorizate, însă, resimt această criză mai puternic. Din cauza sărăciei, a bolilor cronice, singurătății sau marginalizării, aveau, oricum, o viață grea, la care se adaugă și efectele pandemiei de Covid-19.

Oamenii ca tine sunt speranța lor.

Prin programele sale, United Way România oferă copiilor vulnerabili hrană, haine, rechizite, ajutor la teme, produse sanitare, măști de protecție și dezinfectanți. Tinerii defavorizați sunt ajutați să își găsească un loc de muncă. Vârstnicii au parte de o bătrânețe decentă pentru că primesc, de asemenea, alimente, medicamente, suport psihologic, asistență medicală și produse sanitare, pentru a-i ajuta să depășească această perioadă. Suntem în fiecare zi acolo unde este nevoie, pentru copiii, tinerii, familiile și vârstnicii care au nevoie de ajutor.

Împreună luptăm pentru cei care nu au voce, șansă reală sau un viitor. Luptăm pentru familiile greu încercate, aflate în deznădejde, care zi de zi fac eforturi pentru a le pune copiilor mâncare pe masă. Împreună luptăm pentru bătrânii care nu mai văd nimic în ziua de azi și nici în cea de mâine, împreună luptăm ca să nu mai fim nevoiți să spunem că unul din trei copii renunță la școală în fiecare an, că bunicii noștri trăiesc în uitare, sărăcie, boală și își așteaptă finalul cu resemnare.

Suntem aici și vrem să fim în continuare pentru ei. Dar avem nevoie de voi pentru ca împreună să îi ajutăm, să creștem și să consolidăm comunitățile din jurul nostru, avem nevoie de voi să rupem cercul sărăciei și deznădejdii.

 

Cum poți ajuta?

Redirecționează o parte din impozit către United Way România până la 31 decembrie 2020:

  • Contribuabilii care efectuează sponsorizări, potrivit legii, au posibilitatea de a reduce impozitul pe profit datorat bugetului de stat, până în limita a 0,75% din cifra de afaceri (procent aplicabil începând cu 29 iulie 2019), însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Facilitatea se aplică și plătitorilor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, în limita a 20% din impozitului datorat.
  • Sumele pentru care nu se poate beneficia de credit fiscal din impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microintreprinderilor pot fi reportate în următorii 7 ani consecutivi și pot fi utilizate în condițiile menționate mai sus.

Completează contractul de sponsorizare și trimite-l la adresa: Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6 E, Pipera Business Tower, etaj 6, sect 2, 020337, București, în atenția Adrianei Dobrea: adriana.dobrea@unitedway.ro, tel. +40 21 306 4970.

Mulțumim pentru implicare!