Ne place sportul și ne-am decis, alături de parteneri și voluntari cu drag pentru alergat, să dăm și anul acesta o notă caritabilă pasiunii noastre. Participăm la edițiile 2021 ale OMV Bucharest Half Marathon (4-5 septembrie), Raiffeisen Bank Bucharest Marathon (30-31 octombrie) și Uniqa Asigurări Family & 10k (luna decembrie – în curs de confirmare) pentru a face posibilă bucuria lecturii pentru copiii defavorizați din mediul rural, incluși în proiectul United Way “Aventura prin lectură”.

Calendarul evenimentelor organizate de Bucharest Running Club la care United Way participă în acest an:

Eveniment Fizic Virtual Curse organizate
OMV Petrom Bucharest Half Marathon 4-5 septembrie 2021 4-19 septembrie 2021 Semimaraton 21 km
10km
Ștafetă (3x)
5km
Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 30-31 octombrie 2021 30 octombrie-15 noiembrie 2021 Maraton
Semimaraton
10km
Ștafetă (4x)
5 km
Bucharest Family &  10k
*eveniment care necesită confirmare
11 decembrie 2021 10km
Ștafetă (2x)
5km

Cum te poți implica pentru a ajuta un copil vulnerabil să pornească aventura în lumea literelor, poveștilor și a eroilor de basm:

1. Dacă te-ai hotărât să susții un copil vulnerabil să citească și vrei să alergi în echipa United Way la unul dintre evenimentele organizate, dă-ne un semn. Iți vom ura bun-venit în echipă și vei primi toate informațiile necesare.

Persoana de contact: Ioana Giurisici, Community Impact Specialist UWRo, ioana.giurisici@unitedway.ro.

2. Spune mai departe și celor din jur despre echipa United Way Running și copiii pe care îi susținem.

Despre „Aventura prin lectură”, cauza United Way Romania

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin. Cu toate acestea, în România, doar o treime dintre copiii defavorizați termină ciclul gimnazial. Atunci când părinții se luptă pentru traiul zilnic, educația copiilor este neglijată. Fără oportunități reale și acces constant la educație, cei mai mulți dintre acești copii riscă să devină adulți care se vor confrunta cu dificultăți economice și care nu vor avea capacitatea de a susține o familie.

Există copii curioși și dornici să descopere noi orizonturi, însă starea materială a familiei și vulnerabilitatea comunităților în care cresc le fac drumul dificil. Ei nu ajung să simtă bucuria lecturii și nici să se dezvolte educațional, emoțional și social conform potențialului pe care îl au.

În acesta scop , United Way România a dezvoltat proiectul Aventură prin lectură prin care urmărește prevenirea și combaterea riscului de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflați în situație de vulnerabilitate prin asigurarea accesului la activități specifice de literație.