Alături de partenerii United Way și voluntarii cu care împărtășim bucuria sportului și a faptelor bune, participăm la ediția 2021 a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon (30-31 octombrie). Alergăm pentru a face posibilă bucuria lecturii pentru copiii defavorizați din mediul rural, incluși în proiectul United Way “Aventură prin lectură”.

Calendarul evenimentului organizat de Bucharest Running Club:

Eveniment Fizic Virtual Curse organizate
Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 30 – 31 octombrie 2021 30 octombrie (9:00) –

14 noiembrie 2021 (23:59)

Maraton 42km
Semimaraton 21 km
Cursă 10km
Ștafetă (4x)
Cursă 5 km

Dacă dorești să te implici pentru a susține un copil vulnerabil să citească și vrei să alergi în echipa United Way la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, dă-ne un semn.

Iți vom ura bun-venit în echipă și vei primi toate informațiile necesare.

Persoana de contact: Ioana Giurisici, Community Impact Specialist UWRo, ioana.giurisici@unitedway.ro.
Dacă nu poți alerga la această ediție, ne poți susține povestind cunoscuților despre cauza noastră și echipa United Way Running.

Despre „Aventură prin lectură”, cauza United Way Romania

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin. Cu toate acestea, în România, doar o treime dintre copiii defavorizați termină ciclul gimnazial. Atunci când părinții se luptă pentru traiul zilnic, educația copiilor este neglijată. Fără oportunități reale și acces constant la educație, cei mai mulți dintre acești copii riscă să devină adulți care se vor confrunta cu dificultăți economice și care nu vor avea capacitatea de a susține o familie.

Există copii curioși și dornici să descopere noi orizonturi, însă starea materială a familiei și vulnerabilitatea comunităților în care cresc le fac drumul dificil. Ei nu ajung să simtă bucuria lecturii și nici să se dezvolte educațional, emoțional și social conform potențialului pe care îl au.

În acesta scop, United Way România a dezvoltat proiectul Aventură prin lectură prin care urmărește prevenirea și combaterea riscului de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflați în situație de vulnerabilitate prin asigurarea accesului la activități specifice de literație.