Pentru a vedea o schimbare mâine, eforturile trebuie făcute astăzi. De aceea, EY România, alături de United Way, sprijină copiii aflați în risc de abandon școlar și tinerii din medii defavorizate.

În perioada 2021-2022, EY România susține copiii și tinerii dezavantajați atât prin implicare financiară, cât și prin activități de voluntariat.

Sprijin pentru copiii vulnerabili

Investiția în educație este singura cale spre o viață mai bună pentru copiii şi tinerii ce provin din medii defavorizate. De aceea, ne-am bucurat atunci când EY România s-a alăturat efortului United Way de a sprijini copiii vulnerabili în a-și continua școala și a învăța în moduri inedite. Din iulie 2021, compania a ”adoptat” o comunitate defavorizată din patru sate din județul Giurgiu. Aici, prin programul ”Învață să reușești”, EY susține activități de educație non-formală pentru 250 de copii, iar pentru 40 dintre ei, cei mai vulnerabili, oferă suport educaţional intensiv.

Concret, timp de un an, cei 40 de copii primesc, cu sprijinul EY România:
• Suport educaţional în cadrul programului școală după școală,
• Kit-uri educaționale cu rechizite și materiale necesare învățării,
• Masa caldă. Pentru unii dintre ei, singura masă caldă din zi.

Pentru reușită, familiile acestor copii și cadrele didactice vor avea parte de suport:
• Ajutor material pentru familii,
• Întâlniri de educație parentală,
• Cursuri de instruire pentru cadrele didactice. Aceste cursuri îi ajută să interacționeze mai bine atât cu elevii, cât și cu părinții.

Ajutor dedicat tinerilor din medii defavorizate

Atunci când am creat proiectul pilot ”Innomate – Inovație pentru viitor”, l-am gândit să fie pe termen lung. Decizia EY România de a sprijini acest proiect, nu doar îi asigură continuitatea, ci ne dă și nouă încrederea că nevoia și posibilitățile de finanțare se pot întâlni, pentru rezultate remarcabile.
Astfel, din 2022, vor continua activitățile educative și de integrare socio-profesională dedicate tinerilor de liceu, care provin din medii vulnerabile, pentru a-i face pe viitor mai competitivi pe piața muncii.

Cu suportul EY România, tinerii vor avea parte de ore de consiliere vocațională și în carieră, activități de dezvoltare a abilităților antreprenoriale, softskills și metacompețențe, precum și de întâlniri cu profesioniști din diverse domenii.

Voluntariat alături de EY România

Implicarea financiară a companiei în programul ”Invață să reușești” și ”Innomate” este completată cu implicarea angajaților, prin acțiuni de voluntariat care se vor desfășura pe parcursul anului 2022. Angajații se vor întâlni online și/sau fizic cu beneficiarii programelor pentru a le citi, a le povesti din experiența lor profesională, toate acestea pentru a le da încredere în forțele proprii și a-i motiva să își continue drumul ales, acela al educației.
Mulțumim că ne sunteți alături și contribuiți la construirea unui viitor mai bun pentru tinerii și copiii care, fără sprijin, nu ar avea șanse reale de reușită!