Pentru a vedea o schimbare mâine, eforturile trebuie făcute astăzi. De aceea, EY România, alături de United Way, sprijină copiii aflați în risc de abandon școlar și tinerii din medii defavorizate.

În perioada 2021-2022, EY România susține copiii și tinerii dezavantajați atât prin implicare financiară, cât și prin activități de voluntariat.

Actualizare Noiembrie 2022:

Pe parcursul întregului proiect – iulie 2021 – iunie 2022, cu sprijinul EY am oferit

Ajutor copiilor vulnerabili

peste 290 de copii (față de cei 250 de copii pe care ne-am propus inițial să-i ajutăm) din comunități defavorizate din jud. Giurgiu.
Aceștia au beneficiat de sprijin educațional, în vederea prevenirii abandonului școlar și dezvoltarea capacităților de învățare.

47 dintre copii ( față de grupul propus inițial de 40 de copii) au beneficiat de sprijin educațional intensiv, prin participarea la activități educaționale săptămânale, activități non-formale, precum și activități de stimulare a dezvoltării abilităților de citit. În plus, cei 47 de elevi au beneficiat de suport material, prin asigurarea materialelor educaționale și rechizitelor, precum și prin oferirea unei mese calde și a unor produse alimentare și de igienă personală.

36 de părinți au participat la sesiuni de educație parentală în cadrul cărora au fost informați cu privire la importanța educației în viața copiilor lor sau au învățat despre tehnici de gestionare a anumitor situații dificile, comunicarea cu copilul, importanța timpului petrecut împreună etc.

16 cadre didactice au participat la sesiuni derulate sub umbrela Academia Profesorilor unde și-au însușit cunoștințe cu privire la metodele interactive de predare dar au aflat și despre metodele de lucru cu copii provenind din medii defavorizate.

În cadrul programului educational al UWRo, angajați EY au participat la o activitate de voluntariat de tip ” Club de lectura”, citindu-le copiilor din program și petrecând timp cu aceștia.

Sprijin tinerilor din medii defavorizate

50 de tineri aflați în situație de vulnerabilitate au beneficiat de servicii de consiliere în carieră

25 de tineri au participat la sesiuni de instruire în cadrul Clubului de Antreprenoriat

10 tineri au participat la concursul de idei de antreprenoriat

3 cadre didactice au participat la cursul de specializare în ocupația de consilier vocațional

3 cadre didactice au participat la cursul de formare pe baza curriculei ”Innokit”.

În plus, 3 angajate din cadrul companiei s-au implicat în activități de voluntariat, participând la întâlniri cu tinerii și discuții pe tema alegerii unei carieri potrivite, oportunități și provocări sau făcând parte din juriu la concursul final de idei.

Mulțumim, EY pentru investiți în educația tinerilor și copiilor în dificultate!

Material publicat în luna noiembrie 2021

Sprijin pentru copiii vulnerabili

Investiția în educație este singura cale spre o viață mai bună pentru copiii şi tinerii ce provin din medii defavorizate. De aceea, ne-am bucurat atunci când EY România s-a alăturat efortului United Way de a sprijini copiii vulnerabili în a-și continua școala și a învăța în moduri inedite. Din iulie 2021, compania a ”adoptat” o comunitate defavorizată din patru sate din județul Giurgiu. Aici, prin programul ”Învață să reușești”, EY susține activități de educație non-formală pentru 250 de copii, iar pentru 40 dintre ei, cei mai vulnerabili, oferă suport educaţional intensiv.

Concret, timp de un an, cei 40 de copii primesc, cu sprijinul EY România:
• Suport educaţional în cadrul programului școală după școală,
• Kit-uri educaționale cu rechizite și materiale necesare învățării,
• Masa caldă. Pentru unii dintre ei, singura masă caldă din zi.

Pentru reușită, familiile acestor copii și cadrele didactice vor avea parte de suport:
• Ajutor material pentru familii,
• Întâlniri de educație parentală,
• Cursuri de instruire pentru cadrele didactice. Aceste cursuri îi ajută să interacționeze mai bine atât cu elevii, cât și cu părinții.

Ajutor dedicat tinerilor din medii defavorizate

Atunci când am creat proiectul pilot ”Innomate – Inovație pentru viitor”, l-am gândit să fie pe termen lung. Decizia EY România de a sprijini acest proiect, nu doar îi asigură continuitatea, ci ne dă și nouă încrederea că nevoia și posibilitățile de finanțare se pot întâlni, pentru rezultate remarcabile.
Astfel, din 2022, vor continua activitățile educative și de integrare socio-profesională dedicate tinerilor de liceu, care provin din medii vulnerabile, pentru a-i face pe viitor mai competitivi pe piața muncii.

Cu suportul EY România, tinerii vor avea parte de ore de consiliere vocațională și în carieră, activități de dezvoltare a abilităților antreprenoriale, softskills și metacompețențe, precum și de întâlniri cu profesioniști din diverse domenii.

Voluntariat alături de EY România

Implicarea financiară a companiei în programul ”Invață să reușești” și ”Innomate” este completată cu implicarea angajaților, prin acțiuni de voluntariat care se vor desfășura pe parcursul anului 2022. Angajații se vor întâlni online și/sau fizic cu beneficiarii programelor pentru a le citi, a le povesti din experiența lor profesională, toate acestea pentru a le da încredere în forțele proprii și a-i motiva să își continue drumul ales, acela al educației.
Mulțumim că ne sunteți alături și contribuiți la construirea unui viitor mai bun pentru tinerii și copiii care, fără sprijin, nu ar avea șanse reale de reușită!