În fiecare toamnă, Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ne dă ocazia să aducem în fața atenției publice una dintre cauzele pentru care luptăm zi de zi. La această ediție ne-am propus să încurajăm partenerii să alerge în beneficiul tinerilor din medii vulnerabile, pe care îi sprijinim prin proiectul Innomate – inovație pentru viitor.

Calendarul evenimentului organizat de Bucharest Running Club:

Nume cursă Dată Ora start Distanță
Cursa populară 08.10.2022 09:00 2,5 km
Cursa copiilor 08.10.2022 între 10:30 si 14:00, în funcție de vârstă intre 0,9 și 1,4 km,în funcție de vârstă
Maratom 09.10.2022 09:30 42,195 km
Stefetăx4 09.10.2022 09:30 42,195 km
Semimaraton 09.10.2022 09:30 21,097 km
10 km 09.10.2022 08:00 10 km

Dacă dorești să te implici pentru a susține un tânăr care crește într-un mediu fără șanse la dezvoltare, vino să alergi în echipa United Way la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon! Iți vom ura bun-venit în echipă și vei primi toate informațiile necesare. Persoana de contact: Roxana Dui, roxana.dui@unitedway.ro.
Dacă nu poți alerga la această ediție, ne poți susține povestind cunoscuților despre cauza noastră și echipa United Way Running.

Despre „Innomate – inovație pentru viitor”, cauza United Way Romania

Realitatea educației din România arată faptul că, la terminarea studiilor, tinerii continuă să aibă nevoie de susținere pentru a putea obține un loc de muncă și a exercita o profesie/meserie cu succes. Cunoștințele teoretice dobândite în anii școlarizării necesită completare prin dezvoltarea de abilități și competențe precum relaționare și comunicare, spirit de inițiativă, planificare, gândire strategică, rezolvare de probleme, creativitate.

Programul “InnoMate – Inovație pentru viitor” folosește o curriculă dezvoltată și adaptată alături de United Way Ungaria (InnoKit) pentru a răspunde nevoilor elevilor de a se dezvolta și a-și planifica drumul profesional. Tinerii aflați în dezavantaj socio-economic, în situație de vulnerabilitate socială sau cu dificultăți școlare au oportunitatea să dezvolte competențe și abilități care să completeze cunoștințele dobândite în școală și care să îi ajute să își depășească condiția. Activitățile din program includ cursuri de formare și specializare profesională a cadrelor didactice în consiliere vocațională și în utilizarea curriculei InnoKit, consilierea vocațională a tinerilor liceeni, activități de dezvoltare abilități antreprenoriale sub forma Cluburilor de antreprenoriat, activități de voluntariat și evenimente cu invitați speciali.

Alătură-te echipei de alergători United Way și haide să schimbăm împreună vieți!