Andreea are 11 ani și este elevă în clasa a IV-a. Locuiește împreună cu mama și cu sora ei mai mică într-un apartament închiriat, confort 2. Sunt doar ele trei. Mama s-a despărțit de tatăl abuziv, dar fără să divorțeze. De atunci, chiar dacă o duc greu, mama și fetele trăiesc în armonie. Veniturile familiei sunt modeste. Pentru a face față cheltuielilor zilnice, mama aleargă de la un loc de muncă la altul. Dimineața este asistentă medicală la grădiniță, iar după-amiaza îngrijește bătrâni într-un centru pentru vârstnici.

Ca să o sprijine pe mamă, Andreea a înțeles foarte repede că trebuie să învețe cât mai bine. Așa că vede școala drept propriul serviciu, pe care îl ia foarte în serios. Atitudinea ei a fost preluată și de sora mai mică, acum în clasa pregătitoare.
Andreea este o fetiță delicată, sensibilă, talentată, silitoare și cu visuri mari. Are note foarte bune la școala, este conștiincioasă și dorește tot timpul să se perfecționeze, lucrând suplimentar dacă este ceva ce nu a înțeles foarte bine. – ne povestește învățătoarea Andreei.

Pentru a veni în ajutor familiei, învățătoarea Andreei i-a recomandat mamei să se adreseze centrului educațional al United Way. Aici ambele surori primesc o masă caldă, dar și sprijin educațional, pentru a menține ritmul cu materia școlară. De asemenea, foarte important, fetele primesc suport psihologic, pentru a depăși abuzurile pe care le-au suferit și la care au fost martore. Pe lângă ajutorul educațional, la centru, Andreea are ocazia să încerce activități din diverse domenii și astfel să descopere noi pasiuni. Ea face sport, participă la ateliere de artă, dans, istorie și biologie.

Un lucru pe care îl vezi mai rar la copiii din medii defavorizate, este determinarea ei și faptul că nu își neglijează obligațiile școlare. Visul Andreei este să ajungă judecător și știe că pentru aceasta este nevoie de multă muncă. – ne-a spus coordonatoarea centrului educațional United Way.
Nu doar fetele au primit ajutor la centru, ci și mama. A fost consiliată de asistentul social și ajutată să ia legătura cu un avocat. Astfel mama a început procesul de divorț si stabilire a custodiei fetelor. Recent s-a pronunțat divorțul, iar mama a obținut custodia deplină a copiilor. Acum nu mai trăiesc cu teama că în orice moment tatăl abuziv poate reveni și coșmarul lor să o ia de la capăt.

Andreea este o fetiță ambițioasă și știm că dacă va avea sprijinul necesar va reuși să învețe pentru a deveni judecătoare.
Mulțumim că, prin donațiile tale, veghezi la împlinirea celui mai mare vis al copiilor noștri, visul de a ajunge oameni mari.