United Way România, alături de toți cei care împărtășesc bucuria sportului, dar și a faptelor bune, participă la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon  (14-15 octombrie). La această ediție, aducem în față mesajul ”Cărțile cresc visuri mari” și alergăm pentru a face posibilă bucuria lecturii pentru copiii defavorizați din mediul rural, incluși în proiectul United Way “Aventură prin lectură”.

Despre „Aventură prin lectură”, cauza United Way Romania

”Aventură prin lectură” aduce, în mod ludic, curiozitatea și dragostea pentru citit printre copiii din medii defavorizate, cu risc crescut de abandon școlar. Lectura, însoțită de discuții, jocuri interactive, excursii tematice îi ajută pe copii să deslușească mai bine sensurile narațiunilor și deci să poată înțelege în profunzime un text. Proiectul United Way duce la îmbunătățirea nivelului de literație printre copiii vulnerabili și astfel la reducerea și prevenirea analfabetismului funcțional – noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Pentru reușită, implicăm în program și adulții din jurul elevilor – părinții și cadrele didactice.

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin, pentru a se putea dezvolta la nivelul potențialului nativ. Din păcate, situația economică a familiilor din care provin și limitările comunităților în care cresc, le fac drumul dificil.

Prin proiectul de educație ”Aventură prin lectură” ne propunem să:

  • Dezvoltăm abilitățile de alfabetizare ale copiilor vulnerabili din școlile partenere din proiect.
  • Creștem accesul profesorilor la cursuri de formare profesională care îi sprijinim în dezvoltarea abilităților de literație a elevilor.
  • Contribuim la conștientizarea părinților cu privire la necesitatea de a stimula lectura printre copii.