Metropolitan Life alocă 100.000 de euro pentru achiziționarea a 38 de echipamente și aparatură medicală de ultimă generație pentru secția de neonatologie a Spitalului Filantropia. 

Proiectul „Alături din prima clipă”, derulat de Fundația United Way România în parteneriat cu Metropolitan Life, sprijină lupta pentru viață a nou-născuților prematur prin echiparea Spitalului Clinic Filantropia cu cele mai noi tehnologii esențiale de care vor beneficia anual, timp de aproximativ 10 ani, 5.000 de bebeluși, dintre care aproximativ 400 prematuri și mulți alții cu patologii complexe.

Între acestea se regăsesc masa de resuscitare Life Start, care va ajuta nou-născuții ce au nevoie de resuscitare în primele minute de viață, ventilatorul neonatal NB350, care va oferi suport respirator neinvaziv de încredere, bilirubinometrul transcutanat, aparatul profesional de screening audio utilizat pentru toți nou-născuții din Maternitatea Filantropia, pompe volumetrice, debitmetre pentru administrarea fluxului de oxigen și dispozitivele pentru evidențierea vaselor sanguine.

„Această donație reprezintă angajamentul nostru de a sprijini micii luptători, asigurându-le accesul la asistență medicală specializată. Cei 25 de ani de expertiză în piața locală a asigurărilor de viață sunt marcați de responsabilitate și implicare în comunitate, valori de bază ale Metropolitan Life. Atenția noastră se îndreaptă către îmbunătățirea vieților oamenilor prin protecție financiară în cazul unui eveniment neprevăzut. În plus, suntem onorați să le putem fi alături din prima clipă familiilor care se confruntă cu probleme complexe ce îi afectează pe nou-născuți și să contribuim la un viitor mai încrezător”, a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

„În cei peste 10 ani de parteneriat între United Way România și Metropolitan Life, am reușit să ajutăm zeci de mii de persoane vulnerabile. În 2024, ne-am îndreptat eforturile către cei care sunt la primele clipe de viață, nou-născuții prematur care au nevoie de tot sprijinul și protecția pentru un start cu șanse maxime. Mulțumim, Metropolitan Life, pentru generoasa contribuție și mulțumim Spitalului Filantropia pentru deschidere și colaborare”, a spus Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

„Atunci când bunele intenții se adună, proiectele unei echipe capătă contur. Suntem recunoscători pentru contribuția generoasă a Metropolitan Life cu implicarea United Way România, la modernizarea secției de neonatologie cu echipamente atât de utile pentru îngrijirea nou-născuților. Nu vă putem mulțumi îndeajuns pentru gestul dumneavoastră. Datorită sprijinului vostru, nou născuții vor beneficia încă din primele clipe ale vieții de echipamentele și aparatura atât de necesare”, a precizat Dr. Mihaela Demetrian, Șef Secție Neonatologie Spital Clinic Filantropia București.

Spitalul Filantropia, unitate aflată în subordinea Primăriei Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, este cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România, ce oferă servicii medicale complexe, de la medicină materno-fetală, la genetică umană de înaltă competență profesională. Secția de Neonatologie a Spitalului Filantropia are 62 de locuri distribuite în trei compartimente – de terapie intensivă neonatală, de prematuri și de nou-născuți normoponderali. Echipa de medici specialiști îngrijește anual aproximativ 400 de nou-născuți prematur și mulți alți nou-născuți cu patologii complexe, care au acum acces și la noi echipamente de ultimă generație.

Metropolitan Life este alături de români de peste un sfert de secol, venind în ajutorul comunităților locale cu soluții de asigurări de viață și sănătate și pensii private obligatorii Pilonul II. În ultimii 25 de ani, suplimentar angajamentului de a proteja planurile și visurile oamenilor, Metropolitan Life a susținut numeroase inițiative umanitare, alocând peste 3 milioane de euro proiectelor de responsabilitate social corporativă.