GALA UNITED WAY 2016 A PREMIAT PESTE 80 DE ORGANIZAȚII ȘI OAMENI CARE SCHIMBĂ COMUNITATEA ÎN MAI BINE

de | iun. 29, 2016

La cea de-a XI-a ediție a Galei United Way România, oameni și organizații care schimbă comunitatea în mai bine au fost răsplătiți pentru rezultatele remarcabile de peste an, obținute prin implicarea în proiectele Fundației United Way România.

Evenimentul a avut loc pe 24 martie sub sloganul Play for children’s right to play, subliniind astfel importanța vitală a unei copilării lipsite de griji, a dreptului copiilor la dezvoltare și la o educație de calitate, astfel încât aceștia să se poată bucura de cel mai bun start în viață. Cu această ocazie, cei aproximativ 200 de participanți, reprezentanți ai sectorului privat, public și non-profit și-au reamintit de experiența esențială prin care copiii descoperă lumea: joaca.

DSC-153

La ediția din 2016, United Way România a acordat 83 de premii unui număr de 19 companii, 30 donatori individuali majori, 22 voluntari și fundraiseri din rândul directorilor de companii, al angajaților din companiile partenere și din rândul persoanelor publice, precum și 9 reprezentanți ai instituțiilor publice, profesori și specialiști din sectorul non-profit. Căștigătorii au fost aleși dintr-un total de peste 100 de parteneri United Way : 55 de companii, peste 60 de organizații non-profit și instituții care susțin activitatea United Way România, precum și din rândul a peste 970 de voluntari care au contribuit cu timpul, cunoștințele și expertiza lor la misiunea United Way.

DSC_8347

La această a unsprezecea ediţie a Galei United Way România, suntem mândri să-i putem sărbători pe cei care ne ajută să construim un viitor mai bun şi care, prin realizările de anul trecut, ne duc mai aproape de lumea pe care ne-o dorim: o lume în care toţi copiii au dreptul să se joace, să meargă la şcoală şi să-şi atingă potenţialul maxim. O lume în care speranţa îşi găseşte cămin, a declarat Cristina Damian, Director Executiv United Way România.

În 2015, contribuția în valoare de aproximativ un million de euro sub formă de donații și voluntariat a peste 3.000 de donatori individuali, 34 de donatori majori, 55 de companii, precum și a celor peste 970 de voluntari, a permis Fundației United Way România sa susțină peste 40 proiecte, îmbunătățind astfel condițiile de viață pentru peste 12.200 de persoane dezavantajate: copii, tineri, părinţi şi vârstnici – cu o treime mai mult faţă de anul anterior. Astfel, 6.909 de copii au fost sprijiniţi să îşi continue studiile şi să fie mai sănătoşi, 2.307 de tineri şi adulţi în dificultate au fost ajutaţi să îşi găsească locul în comunitate şi un drum în viaţă, iar 3.000 de vârstnici şi bolnavi au primit îngrijiri sociale, medicale şi astfel şansa la un trai decent şi liniştit. Aleasă de Forbes drept numărul 1 pe lista anuală a celor mai mari organizații de caritate din SUA, United Way cultivă spiritul generozității în România încă din 2004.

Gala United Way România este un eveniment cu o tradiție de 11 ani, dedicat atât persoanelor individuale, cât și companiilor, instituțiilor și organizațiilor non-profit care contribuie la misiunea United Way în România: aceea de a îmbunătăți calitatea vieții în comunitate, prin încurajarea donațiilor individuale, corporatiste și a voluntariatului.

Evenimentul a fost prezentat de Irina Păcurariu (TVR) și s-a bucurat de prezența E.S. Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei în România, E.S. Tamar Samash, Ambasadorul Israelului în România, a domnului Dean Thompson, Adjunct al Șefului Misiunii la Ambasada SUA în România, și a domnului Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial pentru Politică Internă.

Gala United Way Romania 2016 - invitati

Printre invitații speciali ai Galei s-au numărat și Tobi Ibitoye, unul din finaliștii concursului “Vocea României” și, lucru mai puțin cunoscut, activist pentru drepturile omului, și Dana Rogoz, premiată la gala din acest an pentru implicarea în strângerea de fonduri pentru cauzele United Way.

DSC-123_1

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul partenerilor:

Gen_Impact_LOGO2

GSK_L_3D_CMYK_MY

kinstellar logo

kpmg_logo_large

RZL csp C11, mar 2013

Ursus logo