REDIRECȚIONEAZĂ 2% CĂTRE UNITED WAY

Redirecționează 2% din impozitul anual pe venit către United Way și, împreună, putem ajuta copiii aflați în dificultate să meargă la școală!

Un exemplu sunt gemenele Andreea și Maria, în vârstă de 7 ani, care locuiau cu ceilalți doi frați mai mici și părinții lor într-o singură cameră mică atunci când au intrat în programul nostru. Familia lor se descurca greu din salariul de 600 de lei al tatălui și cele 4 alocații ale copiilor.

Ambii părinți erau analfbeți, nu au fost niciodată la școală. De aceea, când s-au confruntat cu înscrierea gemenelor la școală, nu știau ce pași aveau de urmat și erau speriați de costurile implicate de educație și de faptul că nu sunt în stare să-și ajute copiii la teme.

Au aflat de la niște vecini despre centrul de zi pe care United Way România îl sprijină în zonă. Aici au fost ajutați cu înscrierea Andreei și Mariei la clasa pregătitoare, cu hăinuțe și rechizite, sprijin la lecții, chiar și cu asigurarea tratamentului stomatologic gratuit pentru cele două fetițe. La școală, gemenele au fost printre primele din clasă care au învățat să citească și primesc constant aprecieri pozitive din partea doamnei învățătoare.

La rândul lor, părinții au trecut printr-un program de alfabetizare la centru, unde au mers regulat la întâlniri. Mai mult, mama (neasigurată) a fost înscrisă într-un program de asistență medicală gratuită, iar următorul obiectiv a fost să o susținem să își găsească un loc de muncă.

Astăzi, gemenele, frații lor mai mici și părinții lor sunt o familie independentă datorită sprijinului pe care am reușit să li-l oferim împreună.

Redirecționarea a 2% din impozitul anual pe venit înseamnă o nouă șansă pentru copiii care se află în situația Andreei și Mariei. Cu cei 2% vom reuși să le asigurăm lor, dar și multor altor copii din programele United Way, rechizitele necesare pentru continuarea școlii, o masă caldă, sprijin la teme și să ne asigurăm că au parte de îngrijire adecvată și se dezvoltă armonios.

Formularul 2% nu implică nici un cost din partea donatorului, doar simplul gest de a completa formularul și de a îl trimite la noi, apoi noi îl vom depune la ANAF.

Iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Descarcă declarația 230 (dacă veniturile tale provin doar din salariu) sau declarația 200 (dacă veniturile tale provin și din alte surse, extra-salariale)
  2. Completează-l și trimite-l la:
  • Fundația United Way România, pe adresa: Bd. Dimitrie Pompei, nr. 9-9A, Raiffeisen Learning Campus, sector 2, 020335, București – până pe 10 mai

sau

  • Administrația Financiară de care aparții – până pe 25 mai.

Împreună, puteam să schimbăm viețile mai multor copii ca Andreea și Maria!

Vrei să donezi o suma anume, repede și eficient?

Donează online acum!

În județul Timiș, facem pași pentru viitor!

În județul Timiș, facem pași pentru viitor!

Specialiști, părinți, cadre didactice și voluntari își unesc forțele pentru a sprijini copiii din familii defavorizate să facă pași pentru a-și atinge potențialul maxim și implicit pentru un viitor mai bun. Proiectul ”Facem pași pentru viitor” realizat de United Way...