Redirecționează 2% către United Way

Redirecționează 2% din impozitul anual pe venit către United Way și, împreună, putem ajuta copiii aflați în dificultate să meargă la școală!

 

Un exemplu sunt gemenele Andreea și Maria, în vârstă de 7 ani, care locuiesc cu ceilalți doi frați mai mici și părinții lor într-o singură cameră mică. Familia lor se descurca greu din salariul de 600 de lei al tatălui și cele 4 alocații ale copiilor, atunci când au intrat în programul nostru.

Ambii părinți erau analfabeți, nu au fost niciodată la școală. De aceea, când s-au confruntat cu înscrierea gemenelor la școală, nu știau ce pași aveau de urmat și erau speriați de costurile implicate de educație și de faptul că nu își pot ajuta copiii la teme.

Au aflat de la niște vecini despre centrul de zi pe care United Way România îl sprijină în zona în care locuiesc. Aici au fost ajutați cu înscrierea Andreei și Mariei la clasa pregătitoare, cu hăinuțe și rechizite, sprijin la lecții, chiar și cu asigurarea tratamentului stomatologic gratuit pentru cele două fetițe. La școală, gemenele au fost printre primele din clasă care au învățat să citească și primesc constant aprecieri pozitive din partea doamnei învățătoare.

La rândul lor, părinții au trecut printr-un program de alfabetizare la centru, unde au mers regulat la întâlniri. Mai mult, mama (neasigurată) a fost înscrisă într-un program de asistență medicală gratuită, iar următorul obiectiv a fost să o susținem să își găsească un loc de muncă.

Astăzi, gemenele, frații lor mai mici și părinții lor sunt o familie independentă datorită sprijinului pe care am reușit să li-l oferim împreună.

 

Redirecționarea a 2% din impozitul anual pe venit înseamnă o nouă șansă pentru copiii care se află în situația Andreei și Mariei. Cu cei 2% vom reuși să le asigurăm copiilor din programele United Way, rechizitele necesare pentru continuarea școlii, o masă caldă, sprijin la teme și îngrijire adecvată ca ei să se dezvolte armonios.

Formularul 2% nu implică nici un cost din partea donatorului, doar simplul gest de a îl completa și trimite la noi, după care noi îl depunem la ANAF.

 

Iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Descarcă  (dacă veniturile tale provin doar din salariu) sau declarația 200 (dacă veniturile tale provin și din alte surse, extra-salariale)
  2. Completează-l și trimite-l la:
  • Fundația United Way România, pe adresa: Bd. Dimitrie Pompei, nr. 9-9A, Raiffeisen Learning Campus, sector 2, 020335, București – până pe 10 mai

sau

  • Administrația Financiară de care aparții – până pe 25 mai.

Împreună, putem schimba viețile mai multor copii ca Andreea și Maria!

Vrei să donezi o suma anume, repede și eficient?

Donează online acum!

Profi România a ajutat 430 de copii să nu abandoneze școala

Profi România a ajutat 430 de copii să nu abandoneze școala

Anul 2020 a adus schimbări radicale în viețile tuturor - dar mai ales pentru persoanele vulnerabile, expuse riscurilor pandemiei. Datorită sprijinului Profi Rom Food, Fundația United Way România a ajutat 430 de copii și tineri din familii defavorizate să-și continue...

Ajută o mamă vulnerabilă să aibă grijă de copilul ei!

Ajută o mamă vulnerabilă să aibă grijă de copilul ei!

Mame singure. Mame abuzate fizic și emoțional. Mame speriate. Mame care trăiesc la limita subzistenței. Mame care nu au putut să meargă la școală. Mame fără acte de identitate. Mame bolnave. Și copiii fiecăreia dintre ele, care au multă nevoie de dragoste maternă, de...