Redirecționează 2% către United Way

Redirecționează 2% din impozitul anual pe venit către United Way și, împreună, putem ajuta copiii aflați în dificultate să meargă la școală!

 

Un exemplu sunt gemenele Andreea și Maria, în vârstă de 7 ani, care locuiesc cu ceilalți doi frați mai mici și părinții lor într-o singură cameră mică. Familia lor se descurca greu din salariul de 600 de lei al tatălui și cele 4 alocații ale copiilor, atunci când au intrat în programul nostru.

Ambii părinți erau analfabeți, nu au fost niciodată la școală. De aceea, când s-au confruntat cu înscrierea gemenelor la școală, nu știau ce pași aveau de urmat și erau speriați de costurile implicate de educație și de faptul că nu își pot ajuta copiii la teme.

Au aflat de la niște vecini despre centrul de zi pe care United Way România îl sprijină în zona în care locuiesc. Aici au fost ajutați cu înscrierea Andreei și Mariei la clasa pregătitoare, cu hăinuțe și rechizite, sprijin la lecții, chiar și cu asigurarea tratamentului stomatologic gratuit pentru cele două fetițe. La școală, gemenele au fost printre primele din clasă care au învățat să citească și primesc constant aprecieri pozitive din partea doamnei învățătoare.

La rândul lor, părinții au trecut printr-un program de alfabetizare la centru, unde au mers regulat la întâlniri. Mai mult, mama (neasigurată) a fost înscrisă într-un program de asistență medicală gratuită, iar următorul obiectiv a fost să o susținem să își găsească un loc de muncă.

Astăzi, gemenele, frații lor mai mici și părinții lor sunt o familie independentă datorită sprijinului pe care am reușit să li-l oferim împreună.

 

Redirecționarea a 2% din impozitul anual pe venit înseamnă o nouă șansă pentru copiii care se află în situația Andreei și Mariei. Cu cei 2% vom reuși să le asigurăm copiilor din programele United Way, rechizitele necesare pentru continuarea școlii, o masă caldă, sprijin la teme și îngrijire adecvată ca ei să se dezvolte armonios.

Formularul 2% nu implică nici un cost din partea donatorului, doar simplul gest de a îl completa și trimite la noi, după care noi îl depunem la ANAF.

 

Iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Descarcă  (dacă veniturile tale provin doar din salariu) sau declarația 200 (dacă veniturile tale provin și din alte surse, extra-salariale)
  2. Completează-l și trimite-l la:
  • Fundația United Way România, pe adresa: Bd. Dimitrie Pompei, nr. 9-9A, Raiffeisen Learning Campus, sector 2, 020335, București – până pe 10 mai

sau

  • Administrația Financiară de care aparții – până pe 25 mai.

Împreună, putem schimba viețile mai multor copii ca Andreea și Maria!

Vrei să donezi o suma anume, repede și eficient?

Donează online acum!

În acest an, La Timotion, a plouat… cu generozitate

În acest an, La Timotion, a plouat… cu generozitate

Fiecare final de primăvară e marcat de evenimente sportive. Dacă la începutul lunii mai la București ne-am bucurat de semimaraton, weekendul trecut Timișoara a alergat la Timotion, unde avem bucuria să fim una dintre cauzele sociale partenere. Alergători, donatori,...

Ioana Hațegan

Ioana Hategan este fondatoarea societății de avocatură HATEGAN Attorneys, parte a GGI Global Alliance, a doua cea mai mare alianță profesională din lume. Hategan Attorneys oferă servicii juridice corporative de 18 ani investitorilor străini din România (în special din...

Ramona Jurubiță

Ramona Jurubiță este Country Managing Partner al KPMG în România, una dintre cele mai mari firme de consultanță de pe piața românească, oferind servicii de audit, impozite și consultanță clienților români și internaționali. Ea este activă în eforturile de promovare a...

Vladimir Kalinov

Vladimir Kalinov este vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank din 2011. De 26 de ani lucrează pentru grupul Raiffeisen, din care 16 ani i-a petrecut în România. Și-a început cariera în 1995, în Raiffeisen Bank Bulgaria ca ofițer de risc și conformitate, iar în 2001 a...