Dacris, una dintre cele mai importante companii care oferă soluții pentru birouri, a ales să se implice activ în susținerea educației copiilor din România, prin sponsorizarea proiectelor United Way. În ultimii 11 ani de parteneriat, Dacris a susținut, atât prin donații cât și servicii pro bono, programele United Way menite să îmbunătățească viețile copiilor aflați în dificultate.

Recent, Dacris a donat Fundației United Way România 21.000 de măști de protecție. Măștile sunt distribuite copiilor, vârstnicilor și personalului din programele United Way România din București, Cluj, Timișoara și zone limitrofe și vor asigura necesarul timp de o lună unui număr de 750 de persoane.

Copiii înscriși în programele de educație ale Fundației provin din medii defavorizate și obligativitatea purtării măștii în spații închise este o grijă în plus pentru micuți și familiile lor, greu încercate de efectele crizei generate de Covid-19. 515 copii vor primi aproape 14.000 de măști oferite de Dacris.

35 de pedagogi, profesori, asistenți sociali și alți membri ai echipelor implicate în procesul educațional care intră în contact cu elevii în această perioadă se pot baza pe un număr de peste 1000 de măști de protecție, datorită donației Dacris.

Vârstnicii, categoria cea mai vulnerabilă în fața pandemiei, au, de asemenea, nevoie de măști de protecție. 6000 de măști donate de Dacris vor ajunge la 200 de seniori care fac parte din programele de sănătate ale United Way România.

În această perioadă de criză globală fără precedent, United Way este alături de comunități și ajută copiii, familiile vulnerabile și vârstnicii singuri cu alimente și produse de igienă de strictă necesitate. Acest sprijin este posibil datorită generozității partenerilor noștri precum Dacris, care au înțeles nevoia de sprijin și au acționat rapid.

,,Copiii și vârstnicii, cele mai vulnerabile categorii în această criză, au nevoie de protecție. Cele 21.000 de măști donate de Dacris constituie un real ajutor pentru cele peste 750 de persoane defavorizate din programele United Way România, care dispun de mijloace materiale limitate și, fără o protecție corespunzătoare, ar fi și mai expuse în fața bolii”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

 

 
Dacris, partener de cursă lungă al United Way România

În ultimele două luni, misiunea celor de la Dacris a fost aceea de a descoperi cele mai sigure soluții pentru companiile partenere, astfel încât acestea să își poată relua activitatea cu respectarea regulilor de distanțare socială. În categoria Protecție și Siguranță, de pe site-ul Dacris.net, găsiți măști de protecție, dezinfectante și igienizante, lămpi bactericide, termometre și orice mai este nevoie. O mare parte dintre aceste produse sunt fabricate în România și au toate avizele necesare de la Ministerul Sănătății pentru a putea fi comercializate.

În peste 26 de ani de activitate, peste 4 milioane de oameni și mai bine de 15.000 de companii au folosit unul dintre cele 1.7 miliarde de produse livrate de către Dacris. Specializați în oferirea de soluții pentru birouri, Dacris ajunge oriunde există #ViataLaBirou, chiar și la #BiroulDeAcasa.

Dincolo de latura de business, Dacris a fost întotdeauna implicată în proiectele de susținere socială. ,,O afacere care face doar bani, este o afacere săracă”. Citatul îi apartine lui Henry Ford și este unul dintre preferatele Lidiei Fați, Co-Founder/Head of Strategy and New Markets Dacris. ,,Noi, ca leaderi de business, avem și datoria de a fi un exemplu pentru ceilalți. Iar asta se face prin fapte. Mă simt privilegiată pentru că fac parte dintr-o companie în care a ajuta și a fi alături de ceilalți sunt parte dintre valorile noastre. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru că se implică activ alături de noi în proiectele United Way. Și as vrea să le mulțumesc și tuturor celor care au înțeles că a fi atent la nevoile celor din jur ar trebui să fie un dat și nu un dar. O normalitate, dacă vreți. Chiar e cel mai simplu lucru din lume să fim oameni.”, spune Lidia Fați.

De peste 11 ani, Dacris este un partener strategic al United Way, alături de care susține programele de educație, prin donații substanțiale și servicii pro-bono.