Într-un mic sat din vestul țării trăiește, alături de familie, Doamna E., mama a doi copii buni și silitori. Doamna E. este îngrijitoare cu jumătate de normă la grădinița din localitate, iar tatăl copiilor muncește când găsește de lucru, cu ziua, fără care de muncă. După închiderea școlilor și a grădinițelor din cauza pandemiei de Covid-19, însă, singurul venit stabil al celor patru este format din alocațiile copiilor.

Înainte de pandemie, copiii veneau regulat la Centrul de zi susținut prin programul de educație al Fundației United Way România și se bucurau de fiecare moment. Elevi silitori, cu rezultate bune la învățătură și sociabili, la școală și la centru erau mereu gata să dea cele mai bune răspunsuri și să își facă temele printre primii, spre bucuria pedagogilor și, mai ales, a mamei, foarte implicată în educația copiilor. Doamna E. știe cât de important este ca cei doi copii să învețe. La rândul său, a fost prima care s-a arătat interesată de programul de Educație Parentală din cadrul programului.

 

Acum, când criza provocată de Coronavirus ne afectează viețile tuturor, copiii Doamnei E. își păstrează interesul pentru educația la distanță, fac lecții online și sunt la fel de silitori. De cele mai multe ori își fac temele chiar în ziua în care le primesc și trimit pedagogilor fotografii ale sarcinilor de lucru rezolvate.

Pandemia de Covid-19 s-a transformat dintr-o criză în sănătate într-una economică, iar consecințele sunt pe termen lung. Și, ca în orice astfel de situație, persoanele vulnerabile care aveau, deja, o situație dificlă, au acum și mai mult de suferit.

Copiii din programele de educație ale United Way România și familiile acestora primesc, și în aceste vremuri, ajutor, care constă în alimente, produse igienico-sanitare, acordarea de tichete sociale, lecții la distanță sau activități educative și, acolo unde este necesar, suport emoțional pentru a face față efectelor crizei. Familia Doamnei E. s-a bucurat, la rândul său, de acest sprijin. ,,În această situație, cand economia este la pământ, orice ajutor e bine venit, mai ales în situația în care ai și copii. Tichetele primite au fost de mare ajutor. Datorită lor am putut asigura copiilor mâncarea și, pentru ca ei să nu simtă atât de tare criza asta, cu ajutorul tichetelor a fost posibilă și venirea Iepurașului de Paști. Pentru noi a fost un mare ajutor! Mulțumim pentru că faceți posibil din imposibil! Mulțumim pentru sfaturi și pentru ajutor!”, sunt cuvintele Doamnei E.

Dacă vrei să ajuți familii precum cea a Doameni E., iată cum poți:

Donează AICI

folosind codul COVID.

sau

Trimite VIITOR prin SMS la 8844 și donează 2 euro lunar, pentru ca persoanele vulnerabile să primească ajutor.
Suma alocată pentru cauză este de 2 euro/lună. Pentru dezabonare, trimite mesajul VIITOR STOP la numărul 8844. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone România. Contact UNITED WAY ROMANIA: +40 21 306 4970.

sau

Donează cu Pago, prin aplicație sau site, atunci când îți plătești facturile fără costuri și alege cauza United Way România:

Ajută copiii să își continue educația!