Ileana este elevă în clasa a VII-a, la o școală din jud. Timiș. Alături de sora ei mai mică, fac parte din programul de educație al United Way România încă de la debutul acestuia, din anul 2017, ambele fiind înscrise în programul Educația, centrul schimbării în comunitate, finanțat de fundațiile Velux și Globalworth.

Părinții fetelor muncesc din greu pentru a le oferi condiții ca să poată merge la școală. Pentru cei mai mulți dintre noi pare greu de crezut, dar sunt familii din România și de pretutindeni – nu puține la număr – pentru care școala este un lux. Educația este, pentru mulți copii, doar un vis de neatins, din cauza lipsurilor. Fără acces la lucruri de bază precum mâncare, hăinuțe, pantofi sau ghete, caiete, cărți și creioane și fără sprijin din partea celor din jur – familie sau comunitate – cei mici nu pot învăța.

Ileana și sora ei au părinți care au înțeles importanța educației și fac eforturi pentru a le asigura fetelor tot ce au nevoie pentru a învăța. Mama și tatăl au venit către specialiștii din cadrul programului de educație al United Way România și le-au înscris pe fiicele lor în acest proiect, pentru a le oferi sprijin și oportunități reale, care să le ajute să își atingă adevăratul potențial. Să aibă șansa de a deveni adulți independenți financiar.

Încă din primele zile în care a participat la activitățile din cadrul programului, Ileana a fost foarte implicată, mereu dornică să învețe lucruri noi, dar și să își ajute colegii mai mici. De aproximativ 2 ani, ea dedică timp și pentru a fi tutore pentru colegii mai mici care au nevoie de sprijin la învățătură. În timpul izolării cauzate de pandemia de Covid-19, când activitățile centrului frecventat de copii au continuat sub alte forme, astfel încât aceștia să nu își întrerupă educația, Ileana i-a oferit constant ajutor surorii ei mai mici.

Iată ce scria Ileana în luna martie 2020, marcată de izolarea provocată de pandemie:

Dragă Universule,

Această perioadă este una destul de grea pentru mine, deoarece nu îmi pot vedea prietenii și colegii.

Totuși, ceva mă ajută să trec peste, și anume muzica. Ascultând muzică mă liniștesc, și îmi dă speranță că totul va fi bine.

Dacă în acest moment aș avea o superputere, mi-aș da silința să scap planeta de acest virus, aș încerca să găsesc un medicament, iar la final să înveselesc oamenii, deoarece cu toții trecem prin moment grele și dificile.

Sper că totul se va rezolva cât mai repede.

 

Ileana este o elevă remarcabilă, care are nu numai rezultate foarte bune la învățătură, ci este și implicată în tot ceea ce face și dornică de cunoaștere.

Participarea la activitățile din cadrul programului de educație implementate de United Way România este o șansă pentru mii de copii din țara noastră care, din cauza lipsurilor materiale și a diferitelor situații de vulnerabilitate, nu pot merge la școală. Însă, pentru a-i putea ajuta în continuare, avem nevoie de sprijin.

Iată cum poți să ajuți:

Donează AICI

folosind codul 1 Iunie.

sau

Trimite VIITOR prin SMS la 8844 și donează 2 euro lunar, pentru ca persoanele vulnerabile să primească ajutor.
Suma alocată pentru cauză este de 2 euro/lună. Pentru dezabonare, trimite mesajul VIITOR STOP la numărul 8844. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone România. Contact UNITED WAY ROMANIA: +40 21 306 4970.

sau

Donează cu Pago, prin aplicație sau site, atunci când îți plătești facturile fără costuri și alege cauza United Way România:

https://bit.ly/33JYAQU

Copiii vulnerabilli au nevoie de ajutor pentru a nu întrerupe educația.