Pentru a ajuta persoanele cele mai vulnerabile în criza provocată de pandemia de Covid-19, GSK Consumer Healthcare a donat Fundației United Way România 55.100 de lei. Datorită acestei donații, peste 165 de vârstnici din București au primit pachete cu alimente și produse igienico-sanitare. De asemenea, au fost achiziționate materiale de protecție sanitară pentru medicii și asistentele care ajută bolnavii în prima linie, în cadrul Spitalului Colentina din București.

În urmă cu câteva luni, 12.900 de copii săraci, mame singure, tineri defavorizați și bătrâni bolnavi primeau, prin programele United Way România, hrană, rechizite, medicamente și ajutor financiar care le asigurau un trai decent și o speranță pentru viitor. Azi, pandemia de Covid-19 este aici și viețile tuturor sunt afectate.

Prin acțiunile pe care le desfășoară în această perioadă atipică și cu sprijinul organizațiilor partenere, United Way România ajunge la cei care au mai mare nevoie de ajutor, oferindu-le alimente, medicamente sau produse de igienă. Bătrânii, categoria cea mai vulnerabilă în fața Covid-19, trăiesc în și mai mare izolare și au nevoie imediată de mâncare, produse sanitare și medicamente. De aceea, United Way România a direcționat o parte din donația GSK Consumer Healthcare către vârstnicii defavorizați, ajutând peste 165 de persoane să facă față acestei perioade dificile.

Donația merge și către medicii si asistentele din prima linie. Fundația a achiziționat 8.000 de mănuși, 17 combinezoane, 1.100 de măști NK95 și 200 de perechi de ochelari de protecție, care vor fi puse la dispoziția personalului Spitalului Colentina din București.

 

GSK Consumer Healthcare a donat, de asemenea, și 3000 de bucăți de pastă de dinți și 3000 de periuțe de dinți, care au fost distribuite comunităților defavorizate din București – copiilor din centrele susținute de United Way România – și bolnavilor internați la Spitalul de Urgență din Timișoara.

Prin programele sale în sănătate, United Way România sprijină seniorii care au o situație materială precară și/sau care trăiesc singuri, oferindu-le mâncare, suport emoțional, medicamente sau servicii medicale de bază.

GSK Consumer Healthcare este un partener consacrat al Fundației United Way România, colaborarea companiei cu fundația având, deja, tradiție.

,,În această perioadă de criză fără precedent, categoriile de persoane vulnerabile au mare nevoie de ajutor. Fundația United Way România face toate eforturile pentru a identifica și sprijini comunitățile defavorizate, însă fără suportul partenerilor noștri, printre care se află și GSK Consumer Healthcare, aceste eforturi ar rămâne fără ecou. De aceea dorim să le mulțumim atât pentru implicarea de-a lungul timpului, cât și pentru ajutorul oferit în aceste împrejurări aparte”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.