Fundația United Way România și Metropolitan Life sprijină cadrele medicale din linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus), prin intermediul proiectului „Infirmiera Virtuală” și al echipamentelor de protecție, în valoare de 25.000 USD. „Infirmiera Virtuală” este o soluție inovativă de comunicare și avertizare, bazată pe tehnologie, pentru limitarea expunerii la infectarea cadrelor medicale, în contactul cu pacienții afectați de COVID-19.

Proiectul „Infirmiera Virtuală” este o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluție „ready to use” din primul minut de la instalare, simplă și sociabilă, fiecare având integrată o tabletă. Cu ajutorul acestor avataruri, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și prin text cu pacienții, având contact direct doar în situații esențiale pentru sănătatea acestora. În 2 luni, un singur device poate elimina până la 180 de surse de infectare potențiale.

Datorită donației Metropolitan Life, Fundația United Way România a distribuit, în plină pandemie, 15 avataruri virtuale, care au ajuns la 2 mari spitale din țară – Spitalul Clinic Colentina din București și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara.

De asemenea, împreună cu Fundația United Way România, Metropolitan Life a donat în aceste spitale peste 40.000 de mănuși de protecție și 80 combinezoane medicale.

Metropolitan Life este un partener de încredere al Fundației United Way România și dorim să le mulțumim pentru că ne sunt alături. În această perioadă de criză fără precedent, împreună putem ajuta – mai ales în prima linie, unde nevoia de sprijin este, în continuare, foarte mare”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.