Raiffeisen Bank, partener strategic al Fundației United Way România, a ajutat în 2020 copiii vulnerabili din programele organizației să își continue educația. 1080 de copii aflați în diferite situații de vulnerabilitate (care provin din familii defavorizate socio-economic, monoparentale sau fac parte din familii numeroase, cu mai mulți frați școlari) au, astfel, o șansă la un viitor mai bun. Copiii sunt înscriși în programul Învață să reușești al fundației, în cadrul căruia factorii decisivi în dezvoltarea copilului – părinți, profesori, lideri din comunitate și voluntari – lucrează împreună pentru a preveni abandonul școlar și a asigura accesul la educație de calitate pentru copiii vulnerabili.

2020 a fost un an atipic pentru toată lumea, iar educația este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemia de Covid-19. Închiderea școlilor a crescut riscul de abandon școlar – deja ridicat înainte de pandemie.

Datorită donațiilor angajaților Raiffeisen Bank, dublate de companie, copiii din medii defavorizate nu și-au întrerupt educația în perioada izolării. Prin programele United Way România, cei mici au continuat să învețe la distanță, fie online, acolo unde au avut resursele necesare, fie prin adaptarea metodelor de lucru. Familiile care primeau mâncare și ajutor material în cadrul centrelor de zi au primit pachete cu alimente sau tichete sociale. Pedagogii, asistenții sociali, învățatorii și voluntarii au ținut constant legătura cu copiii, au oferit suport moral părinților, au făcut vizite pe teren și le-au dus pachete cu alimente sau materiale educaționale. De asemenea, au primit produse sanitare, măști de protecție, dezinfectanți și medicamente. 240 de părinți s-au bucurat, în perioada izolării, de sprijin esențial și 55 de pedagogi au luat parte la procesul de educație.

2020 a fost un an dificil în toate domeniile, dar mai ales în educație. Copiii din medii vulnerabile, deja expuși riscului de abandon școlar, au avut nevoie de sprijin mai mult ca oricând. Mulțumim partenerului nostru strategic, Raiffeisen Bank, pentru colaborarea durabilă și pentru sprijinirea copiilor care, continuând școala, au o speranță reală la o viață mai bună”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

În fiecare an, sute de angajați Raiffeisen Bank se alătură eforturilor companiei și aleg să doneze în fiecare lună, direct din salariu, pentru șansa la educație a unor copii din medii vulnerabile. Suntem bucuroși să putem contribui, alături de colegii noștri, la programul Fundației United Way România de prevenire a abandonului școlar”, declară Corina Vasile, Director de Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.