Mame singure. Mame abuzate fizic și emoțional. Mame speriate. Mame care trăiesc la limita subzistenței. Mame care nu au putut să meargă la școală. Mame fără acte de identitate. Mame bolnave. Și copiii fiecăreia dintre ele, care au multă nevoie de dragoste maternă, de afecțiune, de hrană, de hăinuțe curate, de jucării, de joacă și un cămin. Și o șansă la viitor. Dar, atunci când mama se lovește de una sau mai multe dintre situațiile descrise, copiii suferă, la rândul lor.

Cu toții fac parte din categoria pe care obișnuim să o numim vulnerabilă sau defavorizată. Pentru care Fundația United Way România face toare eforturile ca să îi ajute și să le asigure stabilitate.

420 de mame singure, aflate în diferite situații de vulnerabilitate, sunt incluse în programul de integrare al organizației. Acesta asigură șanse reale la un loc de muncă și obținerea independenței financiare pentru tinerii și adulții vulnerabili, prin consiliere profesională, cursuri de calificare și educație financiară.

Mamele vulnerabile sunt ajutate, astfel, să se regăsească pe sine și să redescopere siguranța și stabilitatea, prin accesul la diferite servicii de asistență socială, medicale, consiliere și acces pe piața muncii.

Pentru toate acestea este nevoie, însă de sprijin financiar. Mamele singure au nevoie de ajutorul nostru. Cu ajutorul donațiilor, United Way România creează un mediu stabil pentru femei, oferindu-le atât consiliere emoțională, cât și adăpost, hrană sau servicii medicale de bază. Mai mult, cele care nu au un loc de muncă sau o calificare sunt înscrise și în programe educaționale și primesc ajutor pentru a se integra pe piața muncii.

Cum poți să le sprijini? Donează pe https://www.unitedway.ro/fa-o-donatie/ , folosind codul Mama.

Ajută și tu o mamă vulnerabilă să aibă grijă de copilul ei!