Elevii școlii gimnaziale din comuna 1 Decembrie (Județul Ilfov) au avut parte de două zile inedite. La finalul lunii mai, un grup de voluntari de la Dino Social Club i-a vizitat pentru a discuta despre viitoarele cariere cu copiii din clasa a VIII-a și pentru a le citi povești celor din clasele primare.

ZIUA CARIEREI

Ocazia de a vorbi cu oameni de succes în carierele lor a fost revelatoare pentru copii și le-a dat curaj să își caute pasiunea, pe care să o transforme în meserie. „La început, nu știam cum să vorbesc cu domnii voluntari, mai ales că sunt directori de la diverse companii. De fapt, când au venit, am discutat asa, ca între prieteni, ne-au dat sfaturi…Mi-a plăcut mult. Chiar a fost tare”, ne-a mărturisit Călin, elev în clasa a VIII-a, după ce a participat la ”Ziua Carierei”, în care voluntarii de la Dino Social Club, manageri de companii, au împărtășit în grupuri restrânse din experiența lor profesională.

CLUBUL DE LECTURĂ

Pasiunea pentru citit șterge diferențele, fie ele sociale sau de vârstă. Este descoperirea pe care au făcut-o copiii din clasele primare la Clubul de Lectură, organizat în școala lor de voluntarii de la Dino Social Club. Evenimentul a fost o urmare firească a implicării voluntarilor pentru că, în urmă cu un an aceeași echipă a amenajat Sala de lectură din școală. „Vreau să mai vină! Mi-a plăcut că am stat afară, ne-a citit domnul din niște cărți foarte frumoase, cu multe imagini, i-am spus și eu ce cărți îmi plac. Și am mâncat și corn”, ne-a spus Miruna, 6 ani, după o sesiune de lectură.

O parte dintre voluntarii de la Dino Social Club au venit însoțiți de propriii copii. „Am venit împreună cu tatăl meu să le citim copiilor. Eu le-am citit celor din clasa a doua. M-au impresionat poveștile lor. Am vorbit cu o fetiță care își vede tatăl foarte rar, pentru că este plecat la muncă în străinătate. E trist ca un copil să nu aibă părinții lângă el. Sper că această zi i-a adus puțină bucurie fetiței.”, ne-a transmis Flavia, 11 ani, voluntară.

Clubul de fotbal amator neafiliat Dino FC sprijină activitățile educaționale pentru cei peste 600 de elevi ai școlii din 1 Decembrie, jud. Ilfov, prin achiziționarea de materiale educaționale și rechizite. În plus, anul trecut, Asociația a amenajat sala de lectură și a renovat și utilat sala de sport de la aceeași școală. De asemenea, anul trecut Dino FC a venit în ajutorul a 300 de vârstnici din București și Cluj, vulnerabili în fața pandemiei Covid19.
Mulțumim pentru aceste zile deosebite oferite copiilor din programele United Way România!
Mulțumim că vă pasă!