Pentru unii copii, spitalul devine acasă, deoarece boala cu care se luptă îi ține luni întregi la pat. Pentru ei, cel mai mic gest de atenție și afecțiune este o sărbătoare. De aceea, Metropolitan Life s-a alăturat inițiativei United Way de a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor din spitale.

Începând din luna Iulie, Metropolitan Life sprijină proiectul ”Educație și joc pentru copiii din spitale”. Prin intermediul proiectului, 870 de pacienți copii, care luptă cu boli grave precum tuberculoză, HIV, cancer, vor participa la activități educaționale și de animație clinică, pentru reducerea disconfortului emoțional resimțit în perioada de internare, de lungă durată. De asemenea, activitățile urmăresc să acopere nevoile educaționale ale acestora, astfel încât atunci când se vor reîntoarce la școală să le fie mai ușor să recupereze materia. Nu în ultimul rând, toate activitățile urmăresc să trezească interesul pentru școală pentru acești copii greu încercați, astfel încât să nu abandoneze studiile.

Școala în spital nu e plictisitoare mulțumită partenerilor United Way. Limbi străine, geografie, matematică și alte materii utile sunt predate într-un mod atractiv, dinamic și accesibil copiilor. În plus specialiști în arta teatrală organizează săptămânal ateliere de teatru, muzică și dans, iar experți în arte plastice lucrează cu copiii tehnica desenului, a modelajului sau origami. Toate cu scopul de a face timpul de internare să treacă mai vesel, mai ușor și cu mai puțină durere.

Acțiune de voluntariat cu angajații Metropolitan Life

Angajații Metropolitan Life sunt, așa cum ne-am obișnuit deja, alături de cei care au nevoie de ei. Pe parcursul verii, ei vor dona pentru acești copii seturi educaționale noi și pachete cu obiecte de strictă necesitate. Acestea vor ajunge la copiii din proiect la începutul anului școlar, tot prin intermediul angajaților companiei. Jocuri educaționale, cărți, enciclopedii, creioane de colorat și alte rechizite de bază îi vor ajuta să treacă mai ușor peste timpul de spitalizare prin activități distractive, iar pachetele cu obiecte necesare pe durata spitalizării, care vor conține pijama, papuci, jucării și produse de igienă personală vor face șederea în spital mai confortabilă.

Nu avem puterea să schimbăm diagnostice, dar, cu ajutorul Metropolitan Life putem aduce un zâmbet pe chipurile copiilor din spitale și el, acel zâmbet, le poate face spitalizarea și tratamentul, adesea agresiv, mai ușor de suportat.

Metropolitan Life este partener United Way de peste 7 ani. În această perioadă compania i-a susținut pe cei vulnerabili cu peste 3 milioane de lei. Le mulțumim pentru implicare!