A început un nou an școlar. Pentru cei mai mulți dintre noi, a început cu speranțe, ca întotdeauna, dar și cu temeri, ca în ultimii doi ani. Pentru copiii din medii dezavantajate acest start vine cu încă un sentiment, acela de nesiguranță. Nesiguranța zilei de mâine, nesiguranța că vor avea ce mânca, cu ce să se îmbrace, cu ce să scrie, nu doar în prima lună, dar tot anul. Când aceste incertitudini intră în ghiozdanul rupt de acum un an, pe care sunt gata să îl poarte și anul acesta, bucuria noului început pălește. Pentru ei, pentru acești copii care vor să meargă la școală, dar greutățile zilnice le stau în cale, începem campania de strângere de fonduri cu apelul: Ajută-i să meargă la școală, ajută-i să crească mari!

Prin proiectele de educație, desfășurate de United Way România sprijinim anual peste 6000 de copii să nu renunțe la școală, singura cale prin care pot rupe cercul sărăciei în care s-au născut.

Cum se desfășoară proiectele de educație ale United Way

Pentru a ne asigura de reușită, abordăm educația în complexitatea ei și implicăm toți membrii care pot influența acest proces: părinți, profesori, copii. Părinții sunt în permanentă comunicare cu specialiștii noștri pentru a putea oferi acasă sprijinul de care au nevoie copiii ca să învețe. Profesorii sunt constant instruiți pentru a putea lucra cu categoriile vulnerabile și pentru a găsi cele mai potrivite metode de comunicare atât cu părinții, cât și cu copiii.

Și pentru că nu poți face carte pe stomacul gol, asigurăm elevilor în dificultate mai întâi o masă caldă sau o gustare sănătoasă, apoi suportul necesar pentru a asimila materia școlară prin activități de tip after-school, dar și activități non-formale, cluburi de lectură, sau excursii. Toate menite să le trezească acestor copii plăcerea de a învăța.

Nu în ultimul rând, știm că cel mai bine înveți când explici altuia, așa că am inițiat și un program de tutorat în care copiii mai mari, care au primit ajutor prin program, își ajută colegii mai mici la teme. Este modul lor de a da înapoi comunității în care cresc și pe care o sprijină să crească.

 Cum puteți să ne sprijiniți

Plantăm astăzi educație, pentru a culege în viitor tineri cu mai multă încredere în forțele proprii, adulți capabili să își întrețină familiile și, în ansamblu, o comunitate mai prosperă. Este un efort de durată, care cere investiție de durată. De aceea, campania noastră își va arăta roadele în timp, dar știm că vom ajunge să ne bucurăm cu toții de ele.
Toate aceste acțiuni sunt cu bătaie lungă și efortul financiar este pe măsură. Vino alături de noi să-i ajutăm pe copiii din mediile defavorizate să meargă la școală.
Pentru a facilita procesul de donație, am creat mai multe opțiuni de implicare:

  • Donează online AICI:
  • Donează prin Facebook. Posibilitate oferită de partenerii noștri de la Romanian United Fund
  • Trimite un SMS: Trimite VIITOR prin SMS și DONEAZĂ LUNAR 4 euro la 8864 sau 2 euro la 8844

Ajută-i să meargă la școală
Ajută-i să crească mari!