Din 2004, United Way România lucrează în trei arii care constituie bazele unei vieți mai bune: educaţie, integrare socio-profesională şi sănătate. Anual, ajutam peste 11.000 de persoane să aibă o viață mai bună. 

Nimic din ceea ce am reușit pana acum, nu ar fi fost posibil fără sprijin. În continuare nevoia este foarte mare, iar situația pandemică face lucrurile și mai complicate. Dacă investiția în educație, sănătate sau integrare socio-profesională este și pentru compania ta importantă, redirecționează 20% din impozitul pe profit către Fundația United Way România și astfel alăturați-vă efortului de a sprijini mii de copii, tineri și vârstnici vulnerabili pentru a le oferi șansa la educație, la un loc de muncă sau la o bătrânețe decentă.

La final de 2021, vrem să-ți spunem povestea Anetei. A îngrijit oameni în vârstă. De când s-a îmbolnăvit, nu are cine să o îngrijească pe ea

Aneta locuiește într-o zonă izolată a cartierului Ferentari, undeva la capătul Bucureștiului. Garsoniera ei confort trei nu are apă caldă și nu este racordată la rețeaua de gaze, de aceea își face mâncare la o butelie cu gaz. Nu are nici căldură. Pe timp de iarnă, lângă pat stă mereu un calorifer electric pe care îl pornește cu zgârcenie, de frica facturilor mari. Acestă femeie, ”o mână de om”, suferă de multiple afecțiuni cronice, cardiace și respiratorii, care o țin în casă pentru că efortul fizic îi pune în pericol viața.

La 24 de ani s-a căsătorit și, din acel moment, la insistențele partenerului, nu a mai lucrat. Căsătoria nu i-a adus copii, dar i-a adus abuzuri fizice și emoționale din partea soțului alcoolic. La 38 de ani a divorțat și, odată cu căsnicia, a pierdut și acoperișul de deasupra capului. De aceea a plecat la muncă, fără forme legale, în Italia unde timp de 20 de ani a îngrijit bătrâni. Când starea de sănătate i s-a înrăutățit și nu a mai putut lucra, a trebuit să revină în țară.

Cu o parte din  banii economisiți la muncă în străinătate și-a cumpărat garsoniera confort trei din Ferentari în care locuiește acum. Restul banilor i-a drămuit cum a putut pentru plata utilităților și pentru medicamente. În afară de o vecină care îi mai aduce mâncare, nimeni nu îi trece pragul și își alină singurătatea cu o pisică căreia îi vorbește ca unui om.

United Way o sprijină pe Aneta

Bolile cronice, singurătatea și banii la limită fac viața Anetei greu de suportat. Fără sprijinul United Way, prin care primește alimente, medicamente și articole de igienă nu ar fi avut cum să supraviețuiască. ”Niciodată nu am avut atât de multe provizii” a spus ea, cu lacrimi în ochi, după una dintre vizitele echipei de proiect.

Aneta face parte din programul United Way România dedicat vârstnicilor vulnerabili. Însă acest program poate continua doar cu ajutorul donațiilor. Fii alături de Aneta și de alți vârstnici în dificultate asemenea ei, pentru a le oferi o bătrânețe cu demnitate și speranță, așa cum merită după o viață de muncă!

Toți vârstnicii au dreptul la o bătrânețe decentă. Toți copii au dreptul la educație. Toți tinerii au dreptul la un loc de muncă. Dacă investiția în educație, sănătate sau integrare socio-profesională este și pentru compania ta importantă,

Redirecționează 20% din impozit către United Way România până la 31 decembrie 2021:

  • Contribuabilii care efectuează sponsorizări, potrivit legii, au posibilitatea de a reduce impozitul pe profit datorat bugetului de stat, până în limita a 0,75% din cifra de afaceri (procent aplicabil începând cu 29 iulie 2019), însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Facilitatea se aplică și plătitorilor de impozit pe veniturile micro-întreprinderilor, în limita a 20% din impozitul datorat.
  • Sumele pentru care nu se poate beneficia de credit fiscal din impozitul pe profit/impozitul pe veniturile micro-întreprinderilor pot fi reportate în următorii 7 ani consecutivi și pot fi utilizate în condițiile menționate mai sus.
  • Completează contractul de sponsorizare atașat acestei scrisori și trimite-l la adresa: Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, Pipera Business Tower, etaj 6, sect 2, 020337, București, în atenția Adrianei Dobrea: adriana.dobrea@unitedway.ro, 0734 020 674.

Mulțumim pentru implicare!