Orice persoană din România, care are venituri, poate face un bine fără să o coste ceva în plus. Anul acesta te îndemnăm, prin redirecționarea a 3,5% din impozit către United Way, să fii persoana care pune ghiozdanul în spate unui copil vulnerabil. Fără ajutorul tău, el riscă să abandoneze școala, ceea ce îl va împiedica să aibă o meserie, și deci va avea nevoie de mult mai multe resurse și sprijin pentru a se redresa. Numeroasele exemple ne-au dovedit în repetate rânduri că, să previi este mai simplu decât să repari.

Alătură-te efortului de prevenție a abandonului școlar printre copiii fără posibilități și REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% din impozit către programele de educație ale United Way. Fenomenul abandonului școlar s-a extins în paralel cu pandemia și acum tot mai multe familii fără posibilități luptă să asigure copiilor necesarul pentru a supraviețui și nu fac o prioritate din educația lor. Fără suport constant, acești copii vor repeta scenariul vieții părinților și bunicilor, pentru că nu au alte exemple în jur.

Programele de educație ale United Way oferă copilului ceea ce are nevoie: ajutor la teme, acces la activități de educație non-formală, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, o masă caldă și construiesc în jurul copilului o adevărată rețea de sprijin formată din: cadre didactice, voluntari și părinți, toți în colaborare pentru a susține procesul educativ al copilului. Fii parte din această rețea și Redirecționează 3.5% din impozit în beneficiul copiilor care vor să continue educația dar nu au suficiente resurse.

Redirecționarea este alegerea fiecărui contribuabil referitoare la modul în care să fie folosiți o parte dintre banii pe care i-a virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2021. Nu presupune costuri suplimentare. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Cum poți redirecționa 3,5%

Pentru a redirecționa până la 3,5% din impozitul pe 2021, formularul 230 completat și semnat poate fi trimis catre United Way astfel:

1. Completat online și trimis pe e-mail la adresa: mirela.simionov@unitedway.ro
• Descarcă formularul 230 de AICI
• Completează câmpurile editabile
• Semnează folosind semnătura electronică
• Pentru a putea semna formularul online, trebuie să ai descărcată aplicația Adobe Reader.

2. Printat, semnat olograf și scanat, prin email, la adresa: mirela.simionov@unitedway.ro.

3. Printat, semnat olograf și trimis prin poștă sau curier, la sediul Fundației United Way Romania: Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6E, Pipera Business Tower, etaj 6, sector 2, București.

4. Prin serviciul online ANAF, Spațiul Privat Virtual.

5. Depus la filiala ANAF din sectorul sau orașul tău.

Ai venituri independente?

Pentru venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, PFA etc): completează Declarația unică. După completarea datelor tale personale, adaugă la secțiunea 6, punctul B, datele United Way Romania: Fundaţia United Way of România – Drumul Împreună România, cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 16579546, cont bancar (IBAN): RO67 RZBR 0000 0600 0510 0708.

Termenul de depunere este 25 mai 2022.
Ajută copiii din medii defavorizate să meargă la școală!

Mulțumim!