Fiecare final de primăvară e marcat de evenimente sportive. Dacă la începutul lunii mai la București ne-am bucurat de semimaraton, weekendul trecut Timișoara a alergat la Timotion, unde avem bucuria să fim una dintre cauzele sociale partenere. Alergători, donatori, companii, campioni – toți au contribuit pentru a aduce plăcerea lecturii printre copiii din medii defavorizate, prin programul United Way ”Aventură prin lectură”.

Prima zi a fost ploioasă, dar acesta nu a fost un motiv ca alergătorii, mici și mari, să rămână în case. Pentru fidelitatea lor, copiii din programele noastre le-au mulțumit prin oferirea unor semne de carte lucrate chiar de ei. Cel mai potrivit cadou din partea unor copii care au descoperit fascinația pentru citit și duc această încântare mai departe către colegii lor. Mai mult, aceiași copii au participat și la cursa de alergare unde au urcat pe podium. Altfel spus, lectura nu doar te face să citești despre diverse aventuri, dar te și ajută să trăiești aventura pe viu!

Pe lângă semnele de carte, pe care le-au primit în dar toți alergătorii noștri, ne-am bucurat să îi întâmpinăm la stand sub o arcadă de flori, oferită cu generozitate pentru acest eveniment de către Lavinia Matei.

În acest an, la Timotion, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, am avut alături 69 de alergători dintre care o bună parte au venit din partea companiilor Waterford, Accenture, Continental, ACI, Aventurin Travel România, Sustainalytics, Dalli Group, ATOS, Canon Production printing, Flex România, Hamilton, Hella, Visma.

Efortul lor a fost încurajat prin donații. Astfel, mulțumită implicării lor și a celor doi campioni, Sorina Simolov și Adriana Maria Simu, am reușit să strângem suma pe care ne-am propus-o. Donațiile sunt încă deschise și nevoia este în continuare mare. De aceea, puteți dona pentru programul de reducere a analfabetismului funcțional la acest link.

Mulțumim tuturor celor care și-au dat din timpul, competența sau banii lor pentru binele copiilor din medii defavorizate. Doar împreună putem reduce rata abandonului școlar și aduce în loc ”Aventura prin lectură”.