Până la mijlocul lunii aprilie, peste cinci milioane de civili au fugit deja din Ucraina, potrivit ONU. Prin România au tranzitat peste 750.000 dintre ei, iar o parte a rămas aici pe o perioadă nedeterminată. Sunt oameni ca noi, care, peste noapte, au lăsat în urmă tot ce au agonisit pentru a-și salva viața. Din oameni asigurați cu cele necesare zilei de mâine s-au transformat în persoane vulnerabile, fără casă, fără țară.

În acest context, orice sprijin contează, și ne ajută să le facem din șederea în România o experiență mângâietoare, în care să nu simtă lipsuri. De aceea, am ales drept cauză pentru OMV Petrom Bucharest Half Marathon suportul pentru refugiații din Ucraina.

Cum ajutăm refugiații din Ucraina

Concret, cu ajutorul sumelor strânse în urma participării la acest eveniment de alergare, United Way România va oferi produse și servicii de strictă necesitate:

  • alimente – cât timp sunt în România, refugiații au nevoie de 3 mese pe zi, dar și alimente pentru cei mici și lapte praf pentru bebeluși;
  • igienico-sanitare – atât pentru pentru mame și vârstnici (săpun, pastă de dinți, periuță), cât și pentru bebeluși (scutece, șervetele umede);
  • medicamente – în funcție de necesitate;
  • transport (fie din zonele de triaj către centrele de cazare, fie pentru tranzitarea țării);
  • servicii de asistență și ajutor psihologic pentru familii;
  • suport cu acte și traducere de documente.

Vino în echipa United Way Running și ajută-ne să le facem șederea în țara noastră mai confortabilă și să îi reasigurăm că puterea umanității învinge războiul!

Cum te poți implica?

Dacă te-ai hotărât să susții cauza noastră, dă-ne un semn aici roxana.dui@unitedway.ro.  Îți vom ura ”bun venit” în echipă și vei primi toate informațiile necesare. Spune mai departe și celor din jur despre echipa United Way Running, numai Împreună putem oferi suport refugiaților din Ucraina.

Te poți înscrie la oricare din cursele din program:

Sâmbătă – 7 Mai 2022
Cursa Fotolii Rulante 2.5km
Cursa Populara 2.5km
Duminică – 8 Mai 2022
Cursa Fotolii Rulante 10 km
Cursa 10 km
Cursa 21 km
Stafeta 3x

Vino alături de United Way și oferă suport refugiaților din Ucraina!