Emoția începutului de an școlar este încă vie. Bucuria pe care am resimțit-o nu este deplină însă pentru copiii din medii sărace și familiile lor. Pentru ei, toamna este o perioadă dificilă, în care lupta grea pentru traiul zilnic se suprapune cu noi lipsuri legate de rechizite, haine și încălțăminte pentru a merge la școală. Fără cele necesare școlii, copiii nevoiași riscă să renunțe la educație și astfel să-și lase viitorul la poartă.

Pentru ca această tragedie să nu aibă loc, lansăm tradiționala campanie de strângere de fonduri în beneficiul programelor de educație desfășurate de United Way: Renunțând la școală, copiii săraci își lasă viitorul la poartă.

Împreună, putem să contribuim la reîntoarcerea a unui număr cât mai mare de copii dezavantajați în băncile școlii, singurul loc unde își pot construi un viitor mai bun.  Doar anul trecut, proiectele de educație, desfășurate de United Way România au sprijinit peste 8000 de copii să nu renunțe la școală pentru a avea un viitor mai bun.

Cum abordăm educația la United Way

Reușita academică este rezultatul unei colaborări între părinți, cadre didactice și elev. Dacă cel puțin unul dintre acești piloni lipsește, educația nu poate avea sorți de izbândă. De aceea, la United Way, implicăm toți membrii. Părinții beneficiază de sprijin constant din partea specialiștilor noștri astfel încât să poată oferi acasă ajutorul de care au nevoie copiii ca să învețe. Cadrele didactice fac în permanență instruiri care le oferă instrumentele necesare de a lucra cu categoriile vulnerabile, fie ei părinți sau copii.
Masa caldă sau gustarea sănătoasă oferită elevilor din programe este un argument în plus pentru copii să vină la activitățile de tip after-school pe care le desfășurăm. Odată ce foamea nu mai stă în calea învățăturii, copiii încep să-și facă temele, iar cadrele didactice sunt acolo să le ofere sprijinul necesar când e nevoie. Activitățile non-formale, cluburile de lectură, sau excursiile completează metodele clasice de învățare, și îi determină pe copii să vină cu drag la programele noastre.
Odată ce elevul a însușit materia, el poate deveni tutore pentru alți colegi și îi ajută la teme, astfel copiii întăresc cunoștințele acumulate și își consolidează relația cu semenii.

Alătură-te efortului nostru de a sprijini copiii din mediile defavorizate să meargă la școală.

Iată cum poți să te implici:

• Donează online AICI:
Donează prin Facebook Posibilitate oferită de partenerii noștri de la Romanian United Fund
Trimite un SMS: Trimite VIITOR prin SMS și DONEAZĂ LUNAR 2 euro la 8844

Ajută copiii săraci să nu-și lase viitorul la poartă! Nu lăsa sărăcia să stea în calea educației!

Mulțumim echipei Cheil-Centrade care ne-a ajutat în crearea spotului de campanie și a materialelor de comunicare. Mulțumim, de asemenea, Andrei Gogan pentru interpretarea piesei ”Podul de Piatră” din spot.