Din 2004, United Way România lucrează în cele trei domenii despre care credem că stau la baza unei vieți mai bune: educație, integrare socio-profesională și sănătate. Doar anul trecut, cu sprijinul partenerilor noștri, am reușit să schimbăm peste 13.500 de destine – copii din familii defavorizate au primit suport educațional, tineri, mame singure și adulți vulnerabili au fost sprijiniți să învețe o meserie și să își găsească un loc de muncă, copii, adulți și vârstnici aflați în suferință, cu diferite afecțiuni, au primit îngrijire pentru îmbunătățirea calității vieții. Într-o perioadă atât de instabilă, implicarea fiecărei persoane și companii în parte este vitală și valorizată.

La United Way România credem cu tărie că mediul în care oamenii s-au născut nu ar trebui să le determine soarta, că fiecare om merită șansa la o viață mai bună și că puterea de a schimba ceva este în fiecare dintre noi! Trebuie doar să o folosim!

Nimic din ceea ce am realizat până acum nu ar fi fost posibil fără sprijin.

Dacă și tu crezi că:

  • Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin,
  • Orice tânăr are dreptul să aibă un loc de muncă și să-și poată întreține familia,
  • Fiecare vârstnic merită să aibă o bătrânețe demnă și fără lipsuri.

Redirecționează 20% din impozitul pe profit către United Way România până la 31 decembrie 2022!

Împreună putem:

  • Sprijini copiii din familii cu venituri mici să rămână la școală și să își continue educația,
  • Susține familiile greu încercate, aflate în deznădejde,
  • Fi pentru vârstnicii care trăiesc în uitare, sărăcie și boală acea rază de speranță.

Vrem să împărtășim cu tine povestea Andrei. Un accident i-a schimbat viața. Acum învață din nou să-și găsească un loc printre colegi

Până nu demult, Andra făcea parte dintr-o familie fericită și armonioasă, alături de cei doi părinți și sora ei mai mică. Îi plăcea să meargă la școală și să comunice cu prietenii. Însă, un accident tragic le-a răpit tatăl. Deodată, lumea, așa cum o știa ea, nu a mai existat.
Din cauza veniturilor reduse, s-au mutat din apartamentul în care stăteau cu chirie și fiecare fetiță avea camera ei, într-o cămăruță din apartamentul bunicului matern. Aici mănâncă, aici dorm, aici își fac temele.
Modul brutal și neașteptat în care tatăl a dispărut din viața fetelor și a mamei lor și-a pus amprenta cel mai mult asupra Andrei. Fetița de 9 ani, cândva veselă și comunicativă, a devenit retrasă, abătută, cu probleme de concentrare care au dus și la rezultate școlare foarte slabe, iar Andra risca să abandoneze școala.

United Way o susține pe Andra

Când viitorul ei era în cumpănă, șansa Andrei a fost programul educațional al United Way România. Aici Andra a primit ajutor din partea specialiștilor pentru restabilirea echilibrului ei emoțional, dar și toate cele atât de necesare pentru a-și continua școala: o masă caldă în fiecare zi, haine, încălțăminte, rechizite școlare și sprijin la teme. Iar blândețea pedagogilor au ajutat-o pe Andra și pe familia ei să se repună pe picioare, având din nou speranță pentru ziua de mâine.

Viața oricărui copil poate lua turnuri nefavorabile, din nenumărate motive. Fără oportunități reale, copiii din medii defavorizate nu vor reuși să termine școala, să aibă o calificare, acces pe piața muncii și un venit stabil, nu vor avea șansa să își construiască un viitor.
În asemenea situații, sprijinul pe calea educației este singura soluție viabilă pe termen lung. Stă în puterea ta să ajuți. Donează pentru ca Andra și copii ca ea să poată avea susținerea necesară în cadrul programelor de educație ale United Way.
Fiecare contribuție schimbă destine!

Dacă investiția în educație, sănătate sau integrare socio-profesională este și pentru compania ta importantă,

Redirecționează 20% din impozitul pe profit către United Way România până la 31 decembrie 2022:

1. Contribuabilii care efectuează sponsorizări, potrivit legii, au posibilitatea de a reduce impozitul pe profit datorat bugetului de stat, până în limita a 0,75% din cifra de afaceri (procent aplicabil începând cu 29 iulie 2019), însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Facilitatea se aplică și plătitorilor de impozit pe veniturile micro-întreprinderilor, în limita a 20% din impozitului datorat.
2. Sponsorizările efectuate în anul 2021 care depășesc plafonul exercițiului financiar și fiscal 2021 sunt ultimele sume de această natură reportabile și utilizabile în viitor, până în anul 2028.
3. Completează contractul de sponsorizare și trimite-l la adresa: Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, Pipera Business Tower, etaj 6, sect 2, 020337, București, sau scanat pe mail în atenția Adrianei Dobrea: adriana.dobrea@unitedway.ro, 0734 020 674.

Mulțumim pentru implicare!