Alex este elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Electrotimiș. Când s-a alăturat programului InnoMate, nu era sigur de următorii săi pași. Discutând cu mentorul său, care l-a încurajat să-și termine studiile liceale, a decis că primul său obiectiv este să-și obțină diploma de bacalaureat. Prin sesiunile de consiliere în carieră și-a dat seama că abilitățile pe care le-a dobândit în familia sa lucrând cu instrumente pot fi folosite și în alte contexte profesionale. Disciplina, răbdarea și priceperea i-au fost apreciate la firma Accellum, unul dintre locurile în care a făcut stagiul de practică. Și-a depus CV-ul chiar la acest angajator și în septembrie va începe să lucreze acolo ca mecanic la mașini de cusut. De asemenea, pentru a obține diploma de licență s-a înscris la cursurile serale la un liceu din Timișoara.

„În cadrul proiectului InnoMate, Alex a fost foarte implicat încă de la început. A devenit conștient de abilitățile pe care le poseda deja și de modalitățile prin care le poate folosi. Acum știe să planifice pașii necesari pentru a-și atinge obiectivele. Ambiția și claritatea cu care își plănuiește viitorul mă face încrezătoare în succesul lui”. – Sara Tătaru, Consilier de carieră.

Alex a fost unul dintre elevii care, împreună cu echipa sa, au participat la concursul de planuri de afaceri care a avut loc la finalul proiectului. Ideea lor, numită „Electrofood”, a propus să pregătească și să vândă sandvișuri și clătite elevilor de liceu, idee pe care chiar au pus-o în practică pentru o zi. Pentru îndrăzneala de a-și pune în practică ideea de afaceri, pentru curajul de a-și asuma riscuri și pentru înțelegerea și împărtășirea lecțiilor învățate, au primit locul doi la concursul de idei de afaceri de la Timișoara.