Poți face bine fără să te coste nimic în plus! Cu un gest simplu, poți pune ghiozdanul în spate unui copil vulnerabil și astfel să-l ajuți să nu renunțe la școală. Sprijinul tău oferit astăzi asigură un viitor în care acest copil să aibă un loc de muncă și deci să contribuie la bunăstarea comunității noastre. Fii lângă noi în efortul de a preveni abandonul școlar printre copiii din medii dezavantajate și REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% din impozit către programele de educație ale United Way România.

Abandonul școlar este des întâlnit în comunitățile vulnerabile, întrucât acolo prioritatea este asigurarea traiului zilnic, la care sunt implicați si copiii. De aceea, suportul oferit pentru ca acești copii să rămână în școală, poate rupe cercul sărăciei în care se află întreaga familie.

United Way abordează integrat problema complexă a abandonului școlar. Astfel, nu doar copilul primește ajutor pentru a-și face temele, acces la activități de educație non-formală, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, o masă caldă, ci și cadrele didactice primesc sprijin pentru a lucra eficient cu copiii defavorizați, iar părinții participă la cursuri de educație parentală pentru a înțelege importanța educației și a se implica activ în viața copilului.

Redirecționează 3.5% din impozit în beneficiul copiilor din medii sărace, care vor să meargă la școală dar nu au suficiente resurse

Redirecționarea este alegerea fiecărui contribuabil referitoare la modul în care să fie folosiți o parte dintre banii pe care i-a virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2022. Nu presupune costuri suplimentare. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Cum poți redirecționa 3,5%

Pentru a redirecționa până la 3,5% din impozitul pe anul 2022, parcurge următorii pași:

  • Descarcă formularul 230 de AICI
  • Completează câmpurile editabile
  • Trimite-l către United Way sau către ANAF, astfel:

1. Pe e-mail la adresa: office@unitedway.ro. După completare, formularul poate fi semnat folosind semnătura electronică, iar pentru a putea semna formularul online, trebuie să ai descărcată aplicația Adobe Reader. Sau poate fi printat, semnat olograf, scanat/fotografiat, si trimis către noi.
2. Printat, semnat olograf și trimis prin poștă sau curier, la sediul Fundației United Way Romania: Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6E, Pipera Business Tower, etaj 6, sector 2, București.
3. Prin serviciul online ANAF, Spațiul Privat Virtual.
4. Depus la filiala ANAF din sectorul sau orașul tău.

Ai venituri independente?

Pentru venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, PFA etc): completează Declarația unică. După completarea datelor tale personale, adaugă la secțiunea 6, punctul B, datele United Way Romania: Fundaţia United Way of România – Drumul Împreună România, cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 16579546, cont bancar (IBAN): RO67 RZBR 0000 0600 0510 0708.

Termenul de depunere este 25 mai 2023.
Ajută copiii din medii defavorizate să meargă la școală!
Mulțumim!